promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarokon hüledeznek az amerikaiak, sose gondolták volna, hogy képesek vagyunk erre
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar egy rendkívül választékos nyelv, és ezzel már az amerikaiak is tisztában vannak.

Rengeteg hasonlóság és különbség is van a magyarok, illetve az amerikaiak között. Amikor az Egyesült Államokból Magyarországra látogat valaki, akkor szinte rögtön leesik az álla a finom ételeinktől, italainktól, a gyönyörű fővárosunktól és a csodaszép hölgyektől, akik itt élnek – de persze vannak olyan dolgok is, amiken kiakadnak, ilyenek például a hazai vonatokon található toalettek is:

A magyar nyelvet tartják a világ egyik legnehezebb nyelvének, mivel nagyon különleges, nehéz kiejteni a szavakat és számtalan szabályt kell betartani. Nem csoda, hogy sok külföldinek egyáltalán nem áll a szájára, és magyar füllel elég viccesen próbálják meg kimondani a kifejezéseinket, szavainkat – de nem csupán ezért nyűgözi le őket a magyar nyelv, hanem a változatossága miatt is.

Lincoln András egy magyar származású amerikai férfi, aki humoros videókkal demonstrálja a magyarok és az amerikaiak közti különbségeket. Sokáig élt is Magyarországon, így pontosan tudja, hogy miről beszél, a meglátásai pedig nagyon viccesek, rengetegen nézik a poénos kis szösszeneteit – a mostani feltöltésével pedig rögtön hatalmas sikert aratott, és nem véletlenül.

Egy vidám, dallamos, fülbemászó dalocska kíséretében mutatta meg, hogy mennyire változatos a magyar nyelv, hiszen csupán a „haver” szóra annyi alternatívánk van, hogy az amerikaiak szinte fel se tudják fogni.

Ugyanez igaz a „kerékpár” szóra, illetve ahogy a dalban is elhangzik, a férfi nemi szervre is elképesztően sok megnevezési alternatívánk van, erre pedig bizonyos szempontból egészen büszkék lehetünk, hiszen a világon valószínűleg sehol máshol nem képesek erre.

Itt lehet megnézni Lincoln András poénvideóját a magyar, illetve amerikai nyelvkülönbségekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás