promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris orbitális bakit találtak a legújabb Indiana Jones-filmben a nácikról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kínos történelmi hibát szúrtak ki itthon az utolsó Indiana Jones-filmben.

A napokban mutatták be a magyarországi mozikban az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet, amiben Harrison Ford utoljára bújt a legendás régészprofesszor bőrébe. Indy utolsó kalandját ezúttal nem Steven Spielberg rendezte, és több kritikus szerint ez meg is látszik a produkción. A filmes újságírókat nem igazán nyűgözte le a sors tárcsája, az eddigi leggyengébb Indiana Jones-résznek könyvelték el a szérián belül.

Az persze semmit sem jelent, hogy a kritkusok mit mondanak, ugyanis a nézők véleménye még mindig a mérvadó; márpedig az ő álláspontjuk szerint egyáltalán nem olyan rossz film az Indiana Jones és a sors tárcsája. Igaz, itthon is megoszlanak a vélemények róla: az eddigiek szerint akiknek tetszett a kristálykoponya királysága, azok kevésbé kedvelték az 5. részt, viszont akik nem voltak oda a 4. részért, azok számára kellemes csalódást és szórakoztató moziélményt okozott a sors tárcsája.

az Indiana Jones-filmekhez már a kezdetek óta hozzátartoznak a vicces kis bakik, és a történelmi pontatlanságok. Ezek a kalandfilmek már Spielberg korában sem arról szóltak, hogy történelmileg hűek legyenek a korhoz és a fontosabb eseményekhez, mégis vannak olyan rajongók, akiket kifejezetten zavar, ha pontatlanul kerül bele valami a produkcióba.

Egy magyar rajongó az egyik letöltőportálon - ahol már elérhető és megnézhető a film - írta meg, hogy milyen bakit talált az utolsó Indy-kalandban a nácikkal kapcsolatban.

Figyelem! Az alábbi sorok spoilereket tartalmazhatnak az Indiana Jones és a sors tárcsája cselekményével kapcsolatban! Csak akkor olvass tovább, ha már láttad a filmet, vagy ha nem zavar, hogy idő előtt tudsz meg bizonyos részeleteket a történetből!

„A fazon, akit ezredes úrnak szólítanak, SS Standartenführeri egyenruhát visel. A Wehrmachtban ez tényleg ezredesi rendfokozatnak fele meg. A SS tagjai viszont rendfokozatukon szólították egymás, mindenféle "urazás" nélkül. Még Himmler megszólítása is Reichsführer volt, mindenféle "herr" nélkül. Végül csak sikerült nevetségessé tenni a sorozatot”

Persze mindazok, akik reagáltak erre, felhívták a kommentelő figyelmét arra, hogy az Indiana Jones-széria kalandfilmekből áll, amiknek elsődleges célja a szórakoztatás, nem pedig az, hogy történelmileg pontosak legyenek.

Harrison Ford kalandoros hattyúdala továbbra is elérhető a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás