promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatódik az évszázad sorozata, ami emberek millióit szögezte a képernyő elé
Borítókép:  thewrap.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Június 15-én elindult az évszázad egyik – ha nem a legizgalmasabb sorozatának hatodik évada. A rajongóknak sokat kellett várniuk rá, de megérte!

A Fekete Tükör (Black Mirror) 2011. december 4.-én startolt az Egyesült Királyságban, és premierjével megváltoztatta azt, ahogy a Sci-fi világára tekintenek a sorozatfogyasztók. Nem csak provokatív, megdöbbentő és bátor volt az, ahogyan a narratívát megírták az alkotók, de egyben a sötét, disztópikus jövőt is ijesztően pontosan vázolták fel, mint egyfajta jövőképet, aminek irányába társadalmunk megállíthatatlanul halad.

Azoknak akik még azt sem tudják, miről van szó

A Feteke Tükör egy antológiasorozat, amely a technológia és a társadalom által inspirált sötét történeteket mesél el. A sorozat mindössze néhány év távolságra helyezi el a jövőbeni eseményeket, bemutatva, hogy hogyan befolyásolhatja az emberiség fejlődése az emberi kapcsolatokat, az identitást és az életünk minden aspektusát. Minden epizód önálló történetnek számít, így a sorozat bármely részével kezdhetünk. Akármelyiket is választjük, segítenek majd megérteni, hogyan formálja a technológiai fejlődés az emberi pszichét, lelket és a viselkedésünket. Bár az epizódok hangulata és dinamikája nem hasonlít, ettől függetlenül a néző garantáltan megkapja a fordulatokat és a gondolkodásra késztető pillanatokat.

Már az első évad első része, a "The National Anthem" epizód provokatív jelenetekkel operál, ahol a miniszterelnök kénytelen egy igen megdöbbentő döntést hozni. Ezzel máris jelezve a nézőknek, hogy a könnyen emészthető sorozatokhoz képest, ez durván sokkoló lesz. 

Kik lesznek a sztár szereplők?

Az új évadban olyan nevek bukkannak majd fel, mint Salma Hayek, Michael Cera, illetve Josh Hartnett. Az „A” listás sztárok lesznek a garancia arra, hogy újra kiváló színjátékkal fűszerezik az alkotók a nagyszerű forgatókönyvet. Ami biztos, hogy ezúttal is a technológiai vívmányok fejlődése nyomán keletkező rizikókat és veszélyeket fogják bemutatni a különálló részek. A magyarnyelvű előzetes már április vége óta látható.

Miért olyan népszerű a műfaj?

Több okból nagyon népszerű lett ez a sorozat az évek folyamán. Az egyik a vakmerő, provokatív stílusa, amivel ráirányították a figyelmet olyan témákra, mint a személyiségi jogok, a biztonságos magány vagy az őrülten kontrollált gyermeknevelés.

A Fekete Tükör gyakran érzékeny és időszerű témákat vet fel, amelyek brutálisan kapcsolódnak a valóságunkhoz. Az okostelefonok, virtuális valóság és a mesterséges intelligencia már az életünk része, ez pedig nem minden esetben befolyásolja életünket pozitív módon.

Ez mind persze mit sem ér, ha nincs jól megírt történet, és nincs aki zseniálisan eljátszaná a karaktereket. Az alkotás nem csak kifogástalan kreatív csapattal működik, de mindig a legjobb színészgárdát választja, akik hitelesen tárják elénk ezeket a rövid - egyelőre fantázia - történeteket. 

A Feteke Tükör egy elgondolkodtató és megdöbbentő történetekkel operáló sorozat. Aki megnézi, nem fog csalódni. De érdemes felkészülni arra, hogy az epizódok végével garantáltan megreformálódik a gondolkodásunk a technológiát és az emberi kapcsolatokat tekintve. Egy fél nap csöndes, kétségbeesett gondolkodás sincs kizárva, miután a Fekete Tükörben megláttuk önmagunk legmélyebb félelmeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás