promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerikában milliók tudják ezt Magyarországról, itthon nagyon kevesen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hírünk a nagyvilágban, és néhány videóban, amelyet külföldiek készítettek, tényleg meglepő dolgok hangzanak el.

Az utóbbi időben nagyon trendik lettek azok a videók, amelyek nagyon gyorsan adnak számot nagyon sok tudásról, hiszen a 21. század már olyan, hogy alig van időnk bármire is. Olvasni abszolút nincs időnk, állandóan valamerre megyünk, utazunk, munkába iskolába, és már alig szorongatnak könyvet az emberek a közlekedési eszközökön is. A podcastek viszont virágkorukat élik, hiszen telefonról elérhetők, és rövid időn belül mélyülhetünk el egy-egy témában nagyon könnyedén. Már a híreket is nagyon sokan ilyen formátumban fogyasztják. Ha valamelyik országba vagy különleges földrajzi egységbe úgy tervezzük, hogy elindulunk nyaralni, tuti, hogy megnézünk pár YouTube-videót, amelyek segítségével azonnal képbe tudunk kerülni akár a kultúrát illetően is.

Magyarországról is rengeteg ilyen videó kering az interneten, amelyek például el mondják, hogy mit nem illik nálunk csinálni, mire vagyunk nagyon háklisak, és turistaként jobb is, ha piszkálnak minket ezzel. Ám nagyon sok videó szinte már-már egymást másolja, és nagyon jó azt látni, hogy egyes videók még akár olyan dologról, érdekességről vagy éppen személyről is mesélnek, amelyek annyira nem köztudottak még itthon sem.

Mégis ki az a Michael Kurtiz, akiről ebben a videóban is szó esik?

Ő bizony a magyar származású Kertész Mihály, akiről rengeteg film kapcsán hallhatunk. Egy Oscar-díjas filmrendező, aki még a polgári és békebeli Budapesten született, annak világvárossá formálódása közepette, 1886-ban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Ő rendezte többek között a mai szemmel is lenyűgöző Casablanca című alkotást, ezért is kapta a rangos elismerést. 1926-ban ment az Amerikai Egyesült Államokba, a nevéhez pedig több mint 100 film tartozik.

1938-ban ő rendezte a klasszikusnak számító Robin Hood kalandjai című filmet is William Keighley-jel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás