promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leváltották Johnny Deppet, ő lesz az új Jack Sparrow a Karib-tenger kalózai folytatásában
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Johnny Depp és a Disney nélkül készülhet el A Karib-tenger kalózai folytatása, és már előzetese is van.

Bár Johnny Depp határozottan kijelentette, hogy nem kíván többet visszatérni Jack Sparrow-ként, a Disney továbbra is azon dolgozik, hogy életben tartsák A Karib-tenger kalózait, és úgy hírlik, meg is találták a módját, hogy miként tudják továbbépíteni a franchise-t a népszerű kapitány nélkül. Ugyanakkor a napokban felkerült az internetre egy hivatalos előzetes A Karib-tenger kalózai: A lámpás titkai címet viselő folytatáshoz, amiben egy teljesen más színész alakítja Jack Sparrow-t.

A Slemmerfilms Studio égisze alatt készülhet el az a 2 órás rajongói film, aminek trailerét a hétvégén megrendezett Budapest Comic Con-on is levetítették a készítők. A produkción egy lelkes filmesekből álló profi stáb dolgozik, akik imádják A Karib-tenger kalózai filmeket, és úgy döntöttek, ők maguk is csinálnak egyet. Persze a franchise jogai továbbra is a Disney-nél és Jerry Bruckheimer producernél vannak, ettől függetlenül az alkotók egy olyan történetet írtak, ami tökéletesen passzol az eddigi részekhez.

Jack Sparrow kapitány visszatér egy újabb kalandra, hogy Angelicával és Mr. Gibbs-szel felkutassák a Titkos Lámpát, ami óriási hatalommal bír. Ezt az erőt azonban a brit flottaparancsnok, Robert Maynard is magának akarja, így aztán elindul a hajsza tengeren és szárazföldön. Végül azonban egy olyan ellenféllel kell szembenézniük, amiről még álmodni sem mertek.

Az alkotók egy igen impozáns és látványos előzetest készítettek a produkcióhoz: látszik, hogy mennyi időt, pénzt, és energiát ölnek bele a munkába, és minden apró részletre odafigyelnek. Jack Sparrow kapitányt a stúdió vezetője, Slemmer Ádám alakítja - nem mellesleg igen jól -, Angelica szerepében Juhász Alexandrát, míg a britek parancsnokaként Magyar Vazult láthatjuk.

Hogy a készítők szándéka komoly, mi sem bizonyíthatja jobban, minthogy készült egy felhívó videó, amiben az eredeti filmekben Mr. Gibbs-t alakító Kevin McNally promózza az alkotást. Azt viszont nem tudni, hogy a rajongói film valaha is el tud-e majd készülni, ugyanis van egy kis probléma.


A készítők külföldi kampányoldalon keresztül, közösségi finanszírozásból szeretnék fedezni a film gyártási költségeit, de ez nem könnyű feladat. Az IndieGogo-n 150 ezer eurót tűztek ki célul, amiből mindössze 280 euró gyűlt eddig össze; a kampány pedig két héten belül le fog járni.

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy bármennyire is ígéretes az előzetes, és bármennyire is szeretnénk mi is látni, hogy ez a lelkes csapat mit hozna ki a saját Karib-tenger kalózai történetükből, ez a produkció is ugyanarra a sorsra fog jutni, mint A hun című magyar szuperhősfilm, amihez ugyancsak látványos és költséges kedvcsináló készült, de végül senki sem látott benne akkora fantáziát, hogy pénzt adott volna a stábnak a gyártáshoz.

Bízzunk benne, hogy ezúttal másképp alakulnak a dolgok, aki szeretné támogatni a Slemmerfilms Studió alkotását, az IDE kattintva megteheti. A Karib-tenger kalózai: A lámpás titkai előzetese alább nézhető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás