promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világ azt hitte, Argentína van a tévében, pedig Budapestet mutatták
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Legendás képsorok egy legendás alkotásból.

Valószínűleg nagyon sokszor átejtenek minket az alkotók, amikor a filmekben a képernyőre kivetített vagy kiírt név helyett tulajdonképpen egy másik várost látunk, persze ezek a dolgok csak ott lesznek érdekesek, amikor bizony az ország lakossága észreeszi ezt a kis turpisságot, ami valójában nem is turpiság. Nagyon érdekes felismerést tud okozni az, amikor Budapest példul egy filmben valaely orosz várost játssza, vagy éppen Prágát. Egzotikusabb várost már nem hoznának ide, mivel valószínűleg abban az esetben már nagyon könnyen lejönne a nézüknek, hogy bizony a díszlet és a sztori szerinti város elválik.

Van egy legendás film, amelynek kevesen tudják a világon, hogy igazából nagyon sok része Budapesten forgott, annak ellenére, hogy Buenos Aires van kiírva a képernyőre. Ez a film pedig nem más, mint a Madonna főszereplésével készült Evita, amely egy meglehetősen érdekes történelmi periódust és történelmi személyiséget mutat be nekünk. Evita ugyanis Eva Perón, azaz egykori argentín elnök, Juan Domingó Perón felesége. Imádta Argentína Evát, és Evitának hívták, amikor meghalt, az egész ország gyászba borult.

First Ladyként nagyon aktívan politizált, sok kérdésben nagyon hangsúlyosan jelent meg a véleménye a férje véleménye mellett. Jótékonysági egyesületet hozott létre, illetve alelnök is volt egy darabig. Később pedig színdarabok születtek legendás alakjáról, illetve musicallek és könyvek is.

Amikor azonban Alan Parker filmjében megkapta a főszerepet, Argentína háborgott, nem szívesen látták a forgatócsoportot sem. A leírások szerint országszerte graffitikkel is kifejezték a nemtetszésüket az argentínok. Később oldódott ez a viszály, de végül egy darabig Budapestre került át a forgatás, mivel a két város nagyon hasonló.

Buenos Airest hívják Dél-Amerika Budapestjének is.

(via FilmingInHungary)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás