promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy Arnold Schwarzenegger helyett ki lett volna igazából a Terminátor
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

James Cameron először a hős, Kyle Reese szerepét akarta Arnold Schwarzeneggernek, na de ki lett volna a gonosz terminátor?

Manapság a Netfilx egyik legnagyobb kedvencének számít Arnold Schwarzenegger, ugyanis nemcsak életrajzi műsort készített a streaming-szolgáltatónak, hanem egy klasszikus akciómókának ígérkező sorozatot is, FUBAR címmel. A parodisztikus elemeket is felsorakoztató szériában az osztrák színészlegenda egy karrierje végén járó CIA ügynököt alakít, akinek legfontosabb társa váratlanul a lánya lesz. Akiről persze kiderül, hogy szintén a CIA kötelékében munkálkodik az amerikai kontinens délebbi területein. Schwarzi sorozatbeli lányát az a Monica Barbaro alakítja, akit korábban a Top Gun: Maverick-ben láthattunk Tom Cruise oldalán. 

Ám míg a FUBAR-t szándékosan a már 75 esztendős Arnold Schwarzenegger számára írták, egy korább sikerszerepe sokkal nehezebben találta meg a később Golden Globe-, és Emmy-díjig jutó színészt. Saját maga árulta el az Arnold című műsorban, hogy az első Terminátor-mozi készítői egyáltalán nem őt képzelték el a gonosz főszerepére. Sőt, a legendás filmes, James Cameron szerint ő maga is jó karaktert akart ráruházni az akciósztárra. Egészen konkrétan Schwarzi lett volna a jövőbeli lázadás időutazó hőse, Kyle Reeese. Az a szerep végül a jóval barátságosabb arcú Michael Biehné lett. Ám jó ideig állt a forgatás, mert nem találták meg az ideális halálosztót. 

Az 1984-ben debütált Terminátor érzéketlen gyilkológépének ugyanis nem mást szántak, mint a korábbi futballsztárt, O.J. Simpsont.

A későbbi gyilkos(?) és botrányhős a 80-as évek közepén éppen pihentette a mozis pályafutását, ám valószínűleg nagyszerű áttörés lett volna számára a szerep. Csakhogy a producerek egyre hangosabban elégedetlenkedtek az ex-sportolóval szemben, mondván korántsem olyan félelmetes, mint az osztrák vetélytársa. Utóbbiért állítólag nem csak a szigorú tekintette, és a még durvább izomzata miatt ragaszkodtak. Hanem azért is, mert karcos német akcentusa akkoriban még mindig jelentősen démonizált dolognak hatott a második világháborús sztereotípiák miatt. A gonosz nácik hanghordozását egyenes arányba helyezték a világot elpusztítani szándékozó androiddal. 

Szerencsére Simpson az olvasó-, és kamerapróbákon sem ragadta meg a készítők fantáziáját, így az elmúlt évtizedekben rendre a jó Arnold lehetett a folytatásokban pozitív karakterré avanzsáló terminátor. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás