promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Newton rá akarta gyújtani anyjára a házat, de voltak nála őrültebb hírességek is
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány ismert embernek egészen hihetetlen mániái voltak.

Szinte mindenkinek van valami hóbortja és sokak szerint, aki teljesen normális, az már unalmas is egyben. Ezzel együtt nem mindegy, hogy valaki csupán kissé bogaras, vagy már az őrület határát súrolja. Ez alól a híres emberek, tudósok, művészek és vezető államférfiak sem kivételek. Sőt, a történelemkönyveket lapozgatva az derül ki, hogy közöttük talán még több különös figurát találni.

Természetesen nem szabad igazságtalannak lenni, hiszen a hírességek élete sok esetben szó szerint nyitott könyv, így nem csupán nagyszerű tetteik, hanem botlásaik és furcsaságaik is könnyebben a világ tudomására jutnak. Ítélkezni pedig nagyon könnyű, ahogy azt sajnos mi magunk is gyakran tapasztalhatjuk.

Akadnak olyanok, akik például autistaként a korábbi korokban nem is számíthattak arra, hogy „másságukat” megértsék, hiszen régebben sokáig csak két embertípust ismertek el. Azokat, akik jó állampolgárként be tudnak illeszkedni és követik a bevett társadalmi normákat, és azokat, akik hóbortjaik révén megbotránkoztatják a többieket.

Az alábbiakban 10 híres tudós, államférfi, vagy művész egy-egy furcsa szokásáról rántjuk le a leplet. Lássuk, hogy Te vajon hányat ismertél ezek közül.

A játék szabályai egyszerűek: Nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyikről már hallottál korábban, és egy lefelé mutató nyilat arra, amelyik az újdonság erejével hatott.

Képek forrása: Profimedia

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás