promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fergeteges változás? 57 évesen a Macska-jaj állandóan puncsoló színészére már nem ismersz rá, pedig ős szabadítja el az egész sztorit
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki a színész, akinek a magyar hangja azonnal az eszedbe jut biztosan.

A Macska-jaj Emir Kusturica díjnyertes filmje, amely valahol nagyon Európa szélén játszódik, a szerb és a bolgár határon, de a magyarok számára is nagyon ismerős folyó, a Duna mentén. A film sztorija nagyon egyszerű, Matko Destanev kitalált valamit, amiből jól el tudna lenni az elkövetkező években, ám ehhez egy kis bfeketetésre lenne szüksége, és itt kezdődik az egész sztori, hiszen el kell látogatnia azokhoz, akiknek van pénze a nagy vállalkozására.

És itt kezdődik Matko fiának, a serdülő Zarének a története, aki az út közben válik férfivé, miközben megtalálja élete párját is.

A film hamar kultfilmmé lett Magyarországon is, amely egyrészt a nagyon jól eltalált karaktereknek, az ikonikus jeleneteknek és mondatoknak, illetve annak köszönhető, hogy olyan hangulata van, amely egyedi a maga nemében. A Macska-jaj megismételhetetlen, megnézése pedig az 50. alkalommal is felüdítő. A film eközben engeteg ikonikus színészt is adott nekünk, akik a mai napig ünnepelt sztárok hazájukban, bár Magyarországra már csak nagyon kevés filmjük jut el. A filmet 1998-ban készítették, és azóta alaposan megváltoztak már a szereplők.

Korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk a két, legnagyobb karriert befutó aktorral, így a film szőke bombázójaként megismert Branka Katić-csal, illetve Srđan Todorović-csal is, aki többek között szerepelt az elmúlt évek egyik legjobban citált bizarr filmjében, A Szerb film című alkotásban is.

De vajon hogy néz ki most Matko (azaz Bajram Severdzan), akinek ikonikus kalapja, és magyar hangja (Szacsvay László) garantálta az elmédbe égett. A színész amúgy még manapság is feltűnik eseményeken, például 2021-ben készült is róla egy fotó, amúgy 2017 és 2020 között a Prespav című sorozatban láthatták őt hazájában a nézők.

Dr. Koljo néven pedig egy Youtube-oldala is van:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás