Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így néz ki 24 év elteltével a zseniális Macska-jaj film csúcsbombázója, akibe fél Magyarország szerelmes volt egykor

Így néz ki 24 év elteltével a zseniális Macska-jaj film csúcsbombázója, akibe fél Magyarország szerelmes volt egykor

Zene, Film & Kultúra

Így néz ki 24 év elteltével a zseniális Macska-jaj film csúcsbombázója, akibe fél Magyarország szerelmes volt egykor

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:10

Már több mint 20 évvel ezelőtt jelent meg a kultikus film, Emir Kusturica mesterműve, amely elképesztő sikert aratott Magyarországon is.

Emir Kusturica nevéhez számos elképesztően izgalmas produkció kapcsolódik, az egyedi világlátással és humorral megáldott rendező 1998-ban többek között elkészítette élete egyik fő művét, a Macska-jaj-t, azt a romantikus filmszatírát, amely rövid időn belül kultfilm lett Magyarországon is, és ma is a magyarok kedvencei között tartják számon. Ha tetszett a Macska-jaj, de Emir Kusturicától nem néztetek még más filmet, első lépésként a több mint zseniális Underground című filmet ajánljuk nektek azonnal,

amely a délszláv háborúra reflektál, de olyan egyedi látásmóddal, hogy arra nincs más példa a filmtörténelemben.

A Macska-jaj immár abba a kategóriában van, hogy örök filmtörténeti klasszikus. Generációk újra és újra megnézik, és kultikus mondatait azonnal felismeri mindenki, tartozzon bárhová is. A filmkockákon elénk lépő színészek pedig valószínűleg sosem öregszenek meg gondolatainkban, leglábbis mi úgy gondoljuk. Ám 34 év nagyon sok idő, a szereplők pedig rengeteget változtak.

Ida, azaz Branka Katić a film egyik főszereplője volt, a szókimondó lány okozta tulajdonképpen a galibát. Egykor fél Magyarország imádta, és szerelmes volt belé, a Macska-jaj felvételekor még csak 28 éves volt, idén pedig már az 52. életévét töltötte be.

Julian Farono rendezőhöz ment feleségül, aki az HBO egyik nagysikerű sorozatának, a Törtetőknek rendezte például számos epizódját. A házaspárnak két gyermeke született.

Branka Katić rengeteg filmben szerepelt a Macska-jaj zajos sikere után is, egyik legjobb szerepe egy 2003-as jugoszláv filmben volt, amely röbb díjat is elhozott rangos európai filmfesztválokról. A Jagoda, avagy eper a szupermarketben egy különleges alkotás, amelyben a túszejtő és a túsz között különleges kapcsolat alakul ki.

A színésznő néha feltűnik nagy-nagy hollywoodi csúcsprodukciókban is, így az utóbbi években többek között szerepelt a King's Man: A kezdetek című alkotásban, és az Amerika Kapitány második részében is láthattuk őt rövid ideig a filmvásznon.

Így néz ki most a színésznő:

Borítókép: Profimedia