promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észveszejtő szépség: így néz ki 32 évesen A kör című horrorfilm rettegett főgonosza, Samara
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már 21 éve mutatták be azt a filmet, ami akkoriban a fél világra a frászt hozta.

Vannak olyan kultikus filmek, amelyeket sosem tudunk elfelejteni, hiszen amikor megnéztük nagyon hátborzongatónak tűntek. Ilyen volt A kör című alkotás is, amely megadta egy darabig, hogy mi a tökéletes horror alapanyaga. És még ma is rendkívül erős példaként áll a rendezők és forgatókönyvírók előtt

A kör amerikai változatát 2002-ben mutatták be, az erdetije egy 1998-ban elkészült japán alkotás volt. A történet nagyon egyszerű, és a rettegésünk tárgya egy olyan dolgohoz kapcsolódik, amely abban a korszakban hihetetlenül népszerű volt. Egy videókazettához, amelyet ha megnézünk, jön a telefon, és pontosan hét napunk van rá, hogy felkészüljünk a végre. A film kezdete pedig már-már egy ikonikus indítás, amely számos paródiában, és A körhöz hasonló misztikus horrorban feltűnt utána.

A film olyan népszerű lett, hogy pár éven belül elkészült a második része is.

Sőt kiadtak egy olyan filmet is, amely a Körök névre hallgat, és egyfajta hidat szeretne verni A kör első és a második része közé. Természetesen a film főgonosza, a fekete haját előrehajtó, démoni módon mászó Samara nevű kislány is a popkultúra szerves része lett, aki bárhol és bármikor felbukkanhat, és azonnal tudjuk, hogy melyk filmről és melyik karakterről van szó.

És hogy ki játszotta a félelmetes főgonoszt?

Daveigh Chase, aki a forgatáson még csak 11 éves volt, idén tölti be a 33. életévét. Feltűnt még például a szintén kultfilm kategóriába emelkedő Donnie Darko című filmben is, később pedig az HBO több sorozatában is láthattuk őt a képernyőn. Többek között a Hármastársakban is.

A Donnie Darkoban emlékeztek rá?

Az Instagram-ra feltöltött képei közül egy:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás