promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a TikTok neve valójában? Magyarok százezrei nem gondolták volna ezt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ legnépszerűbb közösségi platformja ezért kaphatta ezt a nevet.

A TikTok néhány évvel ezelőtt szinte megrengette a világot, villámgyorsan lett az egyik legnépszerűbb közösségi média platform, Magyarországon is rengetegen használják naponta. Az alkalmazás 2017-ben indult applikációként a Kínán kívüli piacokon, és hamar óriási ismertségre tett szert. Korábban már több beszámolóból is kiderült, hogy keresettsége az interneten a Google-lel azonos, sőt, néha már túl is szárnyalja azt.

Könnyű, rövid egységekből álló szórakozást ígér, csak el kell lazulnunk, és jönnek is a videók.

Az ízlésedet azonnal kiszolgálja egy nagyon okos algoritmus révén, ami igazából teljesen belövi, hogy mit szeretsz, és ez alapján dinamikusan frissül, ahogy a te ízlésed is változik. A TikTok-ot manapság mindenki ismeri, és talán legalább egyszer ki is próbálta már életében. Ha meghalljuk a nevet, azonnal a rövid videókra asszociálunk, de mégis honnan jön az elnevezés, mi az eredete?

A közösségi média korábban egyesült a Musical.ly-vel, igazából ennek a továbbélése, a Musical.ly-n a userek elsősorban igazából szájszinkronizáltak számokat. Arra amúgy nincsenek pontos forrásaink, hogy a TikTok név honnan származik. Korábban írtak arról több blogon is, hogy lehet köze Kesha TikTok nevű debütáló albumához is, ám ez nem igaz, nincs köze ehhez.

A TikTok név eredetéhez nincsen pontos forrás, de nagy valószínűséggel az időre utal (illetve így az idő alapú tartalmakra is), hiszen a TikTok-on nagyjából minden az időről szól. A név így egyben egy hangutánzó szó is, mivel az óra másodpercmutatójának járására is utal. Összességében a TikTok név hangsúlyozza a platform lényegét, amely szerint a userek rövid videókat oszthatnak meg, amelyekhez zenei és hanghatásokat társíthatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás