promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális rosszfiúk a filmtörténelemben, most bevallhatod, hogy Te is nekik drukkoltál - Szavazó
Borítókép:  ©Paramount Pictures film: Keresztapa (1972)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A filmtörténelem számos emlékezetes bajkeverőt szabadított már ránk, néhányuk talán túlzottan is jól sikerült.

A mozi népszerűsége töretlen, dacára annak, hogy sokan temették már Hollywoodot. Hiába drágák a jegyek, hiába lehet mindent megnézni a különféle streamingszolgáltatók kínálatában röviddel a filmszínházas bemutatót követően, azért a mozik hangulata még mindig lenyűgöző. A hatalmas vászon és a remek hangtechnika pedig csak hab a tortán. Az egész semmit sem érne viszont jó filmek nélkül.

 A mozitörténelem szerencsére bővelkedik remek alkotásokban, melyek közül sok méltán vált valódi, sokat idézett klasszikussá. A kiváló történet és megvalósítás mellett a legnagyobb figyelem mindig a színészek játékán és az általuk megformált karaktereken van. Több olyan műfaj is akad, amely megköveteli a kétpólusú felépítést, azaz adott egy, vagy több jó szereplő, a főhős, akiért lelkesedhetünk és az ő tökéletes ellenpárjaként megjelenő rosszfiú, a főgonosz, akinek a végén menetrendszerűen el kell(ene) buknia.

Az ügyeletes bajkeverő karaktere viszont sokszor annyira jól sikerül, akár a forgatókönyvnek, akár megformálója zseniális színészi játékának köszönhetően, hogy szépen lassan azon kapjuk magunkat, hogy már jobban tudunk azonosulni vele, mint makulátlan lovagként ragyogó ellenfelével. Elvitték a showt és ellopták a szimpátiánkat. Lássuk néhányat a magukkal ragadó rosszarcú figurák közül és nézzük, hogyan is állunk velük valójában.

 

A játék szabályai egyszerűek: Nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyik negatív szereplő szimpatikus volt számodra és/vagy legalább részben tudtál azonosulni vele, és egy lefelé mutató nyilat arra, amelyiknél egyáltalán nem bántad, ha a végén elbukott.

Képek forrása: Profimedia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás