promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Giccsparádé műkönnyekkel - Már A galaxis őrzői sem tudják megmenteni a Marvelt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Annyira kétségbeejtő a helyzet a Marvelnél, hogy már a közönségkedvenc A galaxis őrzőit is bekebelezte a középszerűség.

2014-ben szinte a derült égből csapott le a közönségre A galaxis őrzői című film, aminek senki sem bízott igazán a sikerében, de végül a Marvel moziverzum egyik legkedveltebb darabja lett. Már nagyon várták a rajongók a harmadik, és bizonyos szempontból egyben utolsó részét, hiszen az író/rendező, James Gunn egy megható végső kalandot ígért nekünk – de sajnos nem sikerült beváltania az ígéretét, legalábbis nem úgy, ahogy kellett volna.

A galaxis őrzői 3. részében életük eddigi legfontosabb küldetését kell sikeresen teljesíteniük hőseinknek, hiszen az egyik tag élete forog kockán – de elég nehéz dolguk van, ugyanis egy olyan ellenféllel kell szembenézniük, aki úgy gondolja, hogy mindenki fölött áll, ráadásul elég durva terve van a világ számára.

Mindig is három tényező volt, ami igazán szerethetővé tette A galaxis őrzői-szériát: a humor, a zene, illetve az, hogy hiába vicces és könnyed az egész, az érzelmi rész mindig működik, hiszen kedveljük a karaktereket és érdekel minket a sorsuk – és sajnos már az elején muszáj leszögeznünk, hogy A galaxis őrzői 3-ban mindegyikkel adódik gond, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.


Kép: Profimedia

Kicsit olyan, mintha nem ugyanaz a James Gunn készítette volna ezt a részt, mivel itt a poénok inkább kellemetlenek, mint ütősek. Sajnos jól sejtették azok, akik A galaxis őrzői ünnepi különkiadása után elkezdtek félni a humor miatt, mivel nagyjából 3 tényleg nevetős rész van az egész filmben, a többin maximum mosolyogni tudunk, de azt is talán már csak megszokásból – mivel a karakterek továbbra is működnek, jó köztük a dinamika.

Az A galaxis őrzői 3. legnagyobb problémája, hogy túlzottan szeretne érzelmeket kicsikarni belőlünk, így pedig elég erőltetett az összhatás. Annyira próbálkozik azzal, hogy meghatódjunk, illetve sajnáljunk egyes figurákat, hogy azzal csak lefáraszt minket, vagyis a szériában most először érezhetjük úgy, hogy ez az alkotás nem igazán őszinte – hatásvadász próbál lenni, de nem jön össze neki.

A zenék természetesen jók, felcsendül pár igazán remek dal a filmben, de kicsit ez is mesterkéltnek hat most, ami nagyon szomorú, főleg, hogy ez adta az előző részek varázslatának és lelkének egy jelentős részét. Persze van egy elképesztő akciójelenet is A galaxis őrzői 3-ban, ami a zenével, illetve a látvánnyal és a megvalósítással együtt egyszerűen tökéletes, de egyetlen kiemelkedően jó jelenet nem elég ahhoz, hogy megmentse a végeredményt.


Kép: Profimedia

A film története elfogadható, nem bonyolították túl, de még így is van benne pár érthetetlen, logikátlan cselekmény/döntés. Egyértelmű gyengepont a főgonosz karaktere, hiszen annyira egysíkú és unalmas, hogy az már egyenesen bántó. Viszont akármennyire is tele van hibákkal James Gunn alkotása, még így is szerethető, de már csak azért, mert az előző két film alatt befogadtuk a szívünkbe a hőseinket, és nehéz bevallani magunknak, hogy ez a harmadik kaland sajnos tényleg nem lett egy nagy eresztés.

A galaxis őrzői 3. egy viszonylag szórakoztató giccsparádé műkönnyekkel, egy középszerű film, amiben van pár remek karakterpillanat, egy lenyűgöző akciójelenet és néhány valóban vicces poén, de összességében nagyon erőltetett és mesterkélt, főleg érzelmi szempontból – nagy kár, hiszen sokan abban reménykedtek, hogy ez a film menti meg a hanyatló Marvelt, de ez sajnos nem jött össze.

Ettől függetlenül biztos, hogy lesznek olyanok, akiket képes berántani érzelmileg ez a film, hiszen nagyon igyekeznek a készítők, de ez már egyáltalán nem olyan organikus, mint az előző két rész esetében. Ennél kicsit meghatóbb, szebb, értékesebb búcsú járt volna ezeknek a közkedvelt karaktereknek – kifejezetten elkeserítő, hogy a Marvel ismét csalódást okozott, de talán majd az MCU következő fejezete újra rátér a helyes útra.

A galaxis őrzői 3. május 4-től látható a magyar mozikban, a Marvel filmek rajongóinak mindenképp érdemes megnézniük, de ne várjanak tőle sokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás