promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 50 évesen A hazafi-film szeplős, babaarcú szépsége, az amerikai függetlenségi háború csúcsbombázója
Borítókép:  Profimedia/Columbia Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint 20 évvel ezelőtt mutatták be azt a filmet, amit milliók imádnak világszerte.

2000-ben láthattuk a mozikban minden idők egyik leglátványosabb filmjét a 18. századi nagy háborúról, az amerikai fügegtlenségi háborúról, amely végérvényesen megváltoztatta a világot, hiszen új hatalom született, ami 150 év alatt, az első és a második világháború után a világ vezető nagyhatalmává vált, akkoriban éppen a Szovjetunió vetélytársaként. Roland Emmerich nagyszabású filmjében Mel Gibson mellett Heath Ledger is szerepel, és persze rengeteg további ismerős arc a nagy sztárok lajstromából.

A hazafi abszolút illeszkedik Roland Emmerich hazafias témájú filmjeinek sorába, ahol ott láthatjuk többek között a Midway című alkotást, a Függetlenség napja című filmet, vagy éppen Az elnök végveszélyben című munkát. A hazafiság, Amerika és a dráma a rendező több filmjében is mindig központi motívum, hol előrébb, hol pedig hátrébb helyeződik. 

Talán nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy A hazafi az emmerichi életmű egyik csúcspontja.

A film drámai, és benne van még a kilencvenes évek mázossága, nagyon sok gyönyörűen fényképezett, beállított csatalajelenet, és elképesztően klisés párbeszédek, de valószínűleg nagyon kevesen vannak akik ne imádnák ezt a csodálatos filmet, amely ráadásul hemzseg a történelmi pontatlanságoktól. Ezektől eltekintve a sztori csillagos ötös, a megvalósítás is nagyon látványos.

És az is szinte biztos, hogy mindenki emlékszik még a csodálatos Anne Howardra, igazi néven Lisa Brennerre, és az ő nagyon bájos mosolyájra, aki a filmben a tragikus sorsú szerelme volt Heath Ledgernek. A film elkészítéseko még csak a húszas éveinek elején járt, talán több alkotásban nem is találkozhattatok vele. Legutóbb a The Ark című sorozatban szerepelt, ahol talán láttátok is őt,

de vajon eszetekbe jutott-e, hogy ő szerepelt A hazafi című filmben is?

Így néz ki most a bájos színésznő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás