promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lázadó öreg bácsi: így néz ki 73 évesen a Hair sztárja, Claude Bukowski
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az 1979-es Hair című film a kultfilmek topligájában játszik.

1979-et írtunk és megjelent a világ egyik legjobb filmje, a Hair, vagyis a haj, amely a hippik egyik ikonikus testszőrzetét emelte piedesztálra a címében, és amúgy pedig a filmben nagyon is sokszor szóba jön a viselet. A Miloš Forman által rendezett alkotás egy csapat hippi történetét meséli el, akik csak úgy élik életüket, majd egyszer megjelenik az életükben Claude Bukowski, akit besoroztak, hamarosan a vietnámi háborúba kellene mennie.

Bukowski pedig megismerkedik a hippiséggel, alámerül a tudatmódosítók világába, kipróbálja az LSD-t, a kis közösségek hangulatába is megmártózik, és elkezdi imádni ezt az életformát, persze mindez sok felismerésen után tudatosul benne. A kis kommuna tagja lesz, ám a hippiket a hatvanas években nem mindenki szereti az Egyesült Államokban, így hőseink útja sok viszontagságon vezet keresztül.

A filmet Magyarországon is óriási kultusz övezi.

A filmben több híres színész is feltűnik, itt van többek között a Bergert alakító kvázi főszereplő, aki az alkotás talán legikonikusabb szereplője, és vele történik meg a film, mára popkulturális sarokpontként is emlegetett jelenete, az, amikor végigvonul a gazdagok és képmutatók asztalán, és lerugdos mindent. Ez a jelenet megismélődik például a Stranger Things negyedik évadában is a suli menzáján. Mindenki azonnal tudta, hogy miről van szó. Georg Bergert amúgy Treat Williams játssza, míg a gyönyörű Sheilát, az elsősorban a Vakáció-filmekből ismert Beverly D’Angelo.

Bukowskit pedig John Savage, aki alaposan megváltozott a hosszú évtizedek alatt, akinek a Hair mellett leghíresebb szerepe A szarvasvadász című filmben volt, ám játszott többek között a Star Trek-ben is. Így néz ki most a színész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás