promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlenné vált? Így néz ki most 70 évesen  a Vakáció-filmek gyönyörű színésznője, akit szinte mindenki ismer Magyarországon
Borítókép:  Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Griswoldék jöttek, láttak, és olyan jóízűt nevetett Magyarország, hogy azt azóta sem tudtuk elfelejteni. Pedig az első Vakáció-film már 39 éves.

1983-ban látott napvilágot a nyolcvanas évek ikonikus vígjátészínésze, Chevy Chase és a hetvenes-nyolcvanas évek egyik leggyönyörűbb színésznőjének, a Hair-ben is fontos szerepet játszó Beverly D’Angelo főszereplésével készült Családi vakáció, amely még a Total Film magazin minden idők legjobb vígjátékait listázó lajstromába is bekerült. A film amúgy óriási kasszasiker volt, a költségvetésének sokszorosát hozta vissza, így nem is volt kétséges, hogy folytatást kap, sőt, folytatásokat.

A második rész lett a filmsorozat talán legismertebb darabja, az Európai vakáció, ahol a Griswold-család az öreg kontinens mindennapjait borzolja kicsit fel. Majd jött sorban a Karácsonyi és a Vegasi vakáció. 2015-ben pedig a nosztalgia jegyében megszületett a film kicsit újragondolt folytatása is.

Szinte Magyarországon sincs olyan hét, hogy legalább az egyik részt ne vetítenék a tévében.

Beverly D’Angelo a nyolcvanas évek egyik legismertebb színésznője volt világszerte, egyebek között olyan filmekben szerepelt, mint a Hair vagy éppen a Vágy villamosa, utóbbiért több jelölést is kapott neves fórumokon. Az ezredforduló után főleg sorozatokban láthattuk őt, mint például az HBO Törtetők című szériájában, de nagyobb filmekben is feltűnt, egyebek között az Amerikai história X-ben is láthattuk őt fontos szerepben.

Így néz ki most a színésznő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás