promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kovács vagy Kiss? Óriási meglepetés, ez a leggyakoribb családnév Magyarországon, több mint 200 ezren élnek ilyen névvel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg jól gondoltátok, hogy a top 5 így fog kinézni, de nem meglepetés mégis, hogy ez a családnév lett az első?

Nagyon sokszor jelennek meg statisztikák vagy éppen érdekességekkel telezsúfolt cikkek, hogy éppen melyik a leggyakoribb keresztnév Magyarországon, vagy éppen azzal kapcsolatban, hogy melyik a leghosszabb név Magyarországon. Ráadásul a nevekkel kapcsolatban minden évben is kiadnak közleméyneket, hogy melyek azok a keresztnevek, amelyeket lehet frissen anyakönyveztetni

2021-ben például 108 új név kapott zöld utat, tehát ennyiből lehet újfent pluszban válogatni, és minden évben rengeteg új név válik elérhetővé.

A nevek kapcsán azonban vannak még ennél is izgalmasabb statisztikák, amelyekbe Magyarországon sokan bele sem gondolnának, mégis van rá válasz, ilyen például az, hogy melyik az a személyről elnevezett utca kis hazánkban, amelyik a legtöbb városban és községben előfordul. A végeredményt pedig korábban publikálták is az interneten, így megtudhattuk például, hogy a lista elején a magyar költőfejedelem, Petőfi Sándor neve szerepel.

Majdhogynem minden helységben található róla elnevezett közterület, majd a második és harmadik helyen is két 19. századi híres történelmi alak neve érkezik, először Kossuth Lajos, majd Ady Endre.

És amit még nagyon sokszor kérdezünk a nevekkel kapcsolatban, azaz, hogy melyik családnév a leggyakoribb Magyarországon.

Tippjeitek biztos, hogy vannak, és szinte biztos is, hogy kitaláljátok 5 tippből. 2022 elején a Nagy családnév volt a leggyakoribb Magyarországon, ekkor pontosan 223 965 Nagy nevű személy élt hazánkban, majd a Kovács és a Tóth családnevek jönnek szorosan utána.

Őket pedig a Horváthok és a Szabók követik. Az első tízben pedig még ott vannak többek között a Molnárok és a Vargák is. Így talán nincs is meglepetés, csupán az, hogy ki a toplista abszolút első helyezettje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás