promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élő adásban jelent meg egy félelmetes alak III. Károly koronázásán, egy újság azonnal nyomozásba kezdett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Keresztül és kasul bejárta a világsajtot a sokkoló felvétel, ezen pörgött a fél világ, pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk.

Az utóbbi napokban minden a koronázásról szólt, III. Károllyal voltak tele a napilapok, és miközben minden a legjobban sikerült, a ceremónia annak a rendje és a módja szerint le is zajlott, mint ahogy az egy jó forgatókönyvben meg van írva. Azért sikerült az élő adásnak produkálni egy olyan jelenetet, hogy az emberben azonnal megálljon az ütő, még ha sejti is, hogy az igazság valahol máshol van, apokaliptikus korszakunkban első blikkre rémisztő momentumot rögzített a kamera.

Pár napja nagyon sokk cikk jelenik meg arról, hogy az élő adásban megjelent a Kaszás, azaz ahogy Angliában mondják a Grim Reaper. És ő is pont úgy nézett ki, mint ahogy rémálmainkban elképzeljük a kortárs ábrázolások szerint, csuklya és kasza a kézben, fekete köntös.

Eddig minden stimmelt is. Na, de mégis ki lehetett ez a titokzatos személy a brit királyi család nagy napján?

És egy olyan szituációban, amikor nagyon sokan gondoltak arra, hogy a királyságnak immár befellegzett Erzsébet királynő halála után, és ahol egyre többen beszéltek már III. Károly lemondásáról, akkor bizony egy-egy ilyen jelként is felfogható szituáció vagy véletlen igen bizony erős pletykákat tud beindítani a misztikusban hívők körében. A videót amúgy több millióan nézték meg világszerte, és százezrek osztották meg már a közösségi média egyéb felületein.

Sokan persze humorosan.

Az egyik brit lap, a Newsweek végül úgy döntött, hogy a rejtély mélyére néz, és megkeresték a Westminsteri apátságot, hogy mégis ki lehetett az a fura alak, aki elvonult a háttérben. Az apátság elmondta, hogy egy a templomszolgák, avagy sekrestyések (vergers) sorából volt, aki segédkezni szokott a szertartásokban, laikus személy, aki segédkezik a szervezésben. A ceremónia alkalmával pedig nagyszámú laikus testvér is jelen volt az apátságban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás