promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesz egy titkos eleme III. Károly koronázásának, amelyet nem láthat majd senki - erről mennyit hallottál? Szavazó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdekes és meghökkentő tények a koronázás hosszú évszázados hagyományairól.

Végre felvirradt a nagy nap, amelyre III. Károly és a britek többsége mellett milliók vártak lélegzetvisszafojtva már hónapok óta. Pont kerül az i-re és korona az új uralkodó fejére. Reméljük, hogy különösebb botrányoktól mentesen fog eltelni.

Nem csak az ünneplésről szól persze ez a nap, hanem a pénzről is. Hatalmas üzleti lehetőség, amelyet igyekeznek minél jobban kihasználni, a várakozások szerint akár 600 milliárd forintnak megfelelő összeget is elkölthetnek majd a brit és külföldi turisták ételre, italra és különböző ajándék és emléktárgyakra.

Szó szerint félreverik majd a harangokat, hiszen a koronázás pillanatában országszerte több tízezer templom harangja fog felcsendülni, ékes és érces zúgással hirdetve az új uralkodó nagyságát. Az országban dolgozó 30 ezer harangozó nem fog unatkozni ezen a napon.

A szertartás menete pontról pontra a szabályokban foglaltak figyelembevételével fog lezajlani, ami a hagyományok tiszteletén alapuló monarchiában elengedhetetlen. Az uralkodói pár számára alighanem komoly megkönnyebbülést fog jelenteni, ha végre sikerrel és botrányoktól mentesen lezárhatják ezt az egyszerre várt és félt napot.

Ha már szóba került a várakozás: szegény III. Károly ebben a tekintetben is rekorder lett, hiszen még soha egyetlen majdani uralkodónak sem kellett trónörökösként ilyen hosszú ideig várnia. Ezek után már csak az lehet kérdéses, hogy a korábban számára oly fontos ügyek mellett lesz-e még ereje kiállni a jövőben is, vagy uralkodóként a háttérbe fognak szorulni a környezetvédelem és fenntartható fejlődés ügyei?

Minden tévé és magazin kiemelten foglalkozott ezzel az eseménnyel már hónapok óta, most pedig itt a lehetőség, hogy teszteld a tudásod. Vajon mennyire vagy otthon a koronázási szertartás titkos bugyraiban? Az alábbi tíz kérdés révén felmérheted. Mindegyik egy-egy koronázással kapcsolatos érdekes tényt fogalmaz meg, amelyek egy része talán evidens számodra, akadnak azonban olyan pontok is, amelyek nehezen hihetőek.

A játék szabályai egyszerűek: Nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyik meglepő volt számodra, és egy lefelé mutató nyilat arra, amelyikről tudtad az igazságot.

Felhasznált képek forrása: Profimedia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás