promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően fura magyar szavak hökkentették meg Amerikában a tévénézőket, százmillók nem érthették ezeket a bizarr mondatokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen dologgal szembesülhettek a sorozatnézők szerte a világon.

az nagyon nem újdonság, ha egy-egy híres vagy kevésbé híres amerikai sorozatban vagy filmben magyarnevű szereplő van, vagy egy-egy mondat elhangzik magyarul. Hiszen Hollywood történetének a kezdetén már ott sáfárkodtak a magyarok, nagyon sokan ki is vándoroltak Magyarországról az Amerikai Egyesült Államokba, hogy szerencsét próbáljanak, így például nem is kell időben annyira vissza mennünk, elég csak megemlíteni Lugosi Bélát, akinek a Drakula szerepben nyújtott alakítása a filmtörténelem legikonikusabb szerepei között szerepel.

De még ennél közelebb is mehetünk időben, hogy magyar érdekességekete fedezzünk fel nagyon híresz amerikai sorozatokban.

A Klón Háborúk című, a Star Wars-univerzumban játszódó sorozatban egyszercsak olyan lények lépnek elénk, akik az elején még meglehetősen jól beszélnek magyarul, majd ahogy jobban megismerjük őket, egyre érthetetlenebb nyelven beszélnek. De a legeljén, amikor elénk toppannak, nem is akármilyen belépővel kezdődik minden. Egy szürke, lándzsás lény igen bosszúálló tekintettel ugrik be a filmkockákra, és odaveti tekintélyt nem ismerő mondatait a jedimestereknek.

A múgy a sorozat a Csillagok háborúja második és harmadik része között játszódik, amikor már a klónkatonák is színre léptek. Az űrlények amúgy a Nelvaan bolygó fura, szürkaprémes lakói, akik kicsit az indián őslakosokra hajaznak szokásaikat és öltözködésüket illetően. Az egyik lény pedig azért lesz mérges, mivel Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi elejt egy lényt, amelyet ők is szerettek volna elkapni.

És hogy pontosan mi hangzik el a szériában az ominózus helyen? Íme a videó, amelyre, ha kattintotok, azonnal el is indul ott, ahol a magyarnyelvű lény előlép, amúgy 12:22-től érdemes figyelni. A videó alatt pedig be is írtuk, hogy mit mond pontosan magyarul a szereplő.

("Az ördög az enyim. Mindent elrontottál. Ez volt az én próbám")

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás