promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiba? Magyarország térképe teljesen más alakú egy amerikai filmben, ha sasszemmel nézed az Indiana Jones harmadik részét, kiszúrod
Borítókép:  LMKMEDIA/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Indiana Jones-univerzum harmadik etapjában fordul elő egy kis hiba.

Valószínűleg a legtöbb magyar azonnal odatapad a tévéképernyőre, és százszor is visszapörgeti azt a bizonyos jelenetet, amikor valami magyar vonatkozású dolog történik egy amerikai csúcsprodukcióban. A legtöbbször inkább valamiféle elírás fordul elő hazánkkal kapcsolatban, rosszul írják Budapest nevét, de sokszor előfordul az is, hogy a magyar zászlót mutatják be rosszul. Erre az egyik legérdekesebb példát az Agymenők című sorozatban láthatjuk, Sheldon ugyanis imád foglalkozni a zászlókkal, és Budapesttel is foglalkozik az egyik részben.

Sokszor azonban a térképre kerül fel helytelenül Magyarország, így sok földrajzi bakit is láthatunk.

Amikor egy világtérkép feltűnik egy híres filmben, vagy csak Európa jelenik meg, akkor biztos, hogy sokan kimerevítik a képet, hogy megnézhessék, vajon Magyarország helyesen szerepel-e rajta? A Steven Spielberg rendezésben, Harrison Ford és Sean Connery főszereplésével készült Indiana Jones-moziban, Az utolsó kereszteslovagban hőseink a Szent Grál nyomában vannak, és már csak nagyon kevés választja el őket, hogy rá is leljenek, ám Indiana apja eltűnik, és ezután kezdődik a kalamajka.

Hőseink első útja Velencébe vezet, és ekkor jelenik meg az ikonikus térkép, amelyet már olyan sokszor megszokhattunk az Indiana Jones-mozikban.

Éppenhogy csak látszik Magyarország is a térképen. A film 1938-ban játszódik, de Magyarországnak nagyon furcsa alakja van a térképen, és ez még akkor is látszik, ha csak egy nagyon kevés ideig látjuk is a nyugati orszégrészt. A furcsa alak lehet, hogy abból jön, hogy már a Délvidéket is hozzávették a készítők. A Délvidéket viszont csak 1941-ben csatolták vissza Magyarországhoz, így ez sem stimmel, ha a film 1938-ban játszódik, akkor, amikor még nem robbant ki a második világháború sem, bár a filmben már több jelenet is utal arra, hogy a nácik készülnek a háborúra.

De ha, még a visszacsatolás utáni állapotokat is nézzük, akkor is fura alakja van a térképen Magyarországnak.

Íme a térképes jelenet, 2:30-tól láthatjátok a fura alakú Magyarországot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás