promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dobó Kata vetkőzése örökre megbabonázta a magyarokat, és most újra végignézhetjük
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akciós mozijegy, nagyszabású kiállítás, és Dobó Kata legendás vetkőzése is része lesz az idei Magyar Film Napjának.

Április 30-a a Magyar Film Napja. Idén már 122. évfordulóját ünnepeljük annak, hogy bemutatták az első megrendezett, dramatizált jeleneteket tartalmazó mozgóképet, A táncz című ismeretterjesztő filmet. Az ünnepnapon idén is színes filmkínálattal készülnek a magyar televíziós csatornák, lesznek ingyenesen nézhető produkciók a FILMO-n, akciós mozijegyárak a Cinema City-kben, és egy kiállítás.

Vasárnap estig díjmentesen nézhetünk meg öt magyar filmet a hazai streamingszolgáltatón, amiket egy online szavazáson választottak ki a nézők. Ingyen kapcsolódhatunk ki az Anyám és más futóbolondok-kal, a Kék rókával, az Isten hozta, őrnagy úr!-ral, a Moszkva térrel, valamint a Werckmeister harmóniák-kal.

Nagyjából 100 klasszikus és új magyar film lesz látható idén a televíziós csatornákon (közmédia, RTL, TV2, Cool TV, Hír TV, ATV Spirit, Prime, Magyar Mozi TV, Mozi+). Az ünnepi felhozatalban van Bacsó Péter legendás A tanú című filmje, Kovásznai György 1979-es animációs filmje, a Habfürdő, valamint örök kedvencek, mint a Vuk, A Pogány Madonna, a Meseautó, és A miniszter félrelép,

amiben Dobó Kata legendás vetkőzése is látható – április 30-án 18:55-től a Prime-on, vagy május 3-án, 22:15-től a SuperTV2-n.

Először lesz látható televízióban a Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült fergeteges vígjáték, a Szia, életem! (RTL - vasárnap este 21:05-től), több tévécsatorna is műsorára tűzi továbbá a Cserhalmi György főszereplésével 1982-ben készült Dögkeselyű című ikonikus bűnügyi drámát is. A közelmúlt kedvencei közül például a Coming out-ot, az Apró mesék-et, a Drakulics elvtárs-ot, a Kincsem-et, Az unoka-t és a Toxikoma-t is műsorra tűzik.

Az ünnep alkalmából a mozik is különleges ajánlatokkal készültek: a Cinema City pénztárainál egész hétvégén kedvezményes,

1650 forintos áron lehet a legújabb hazai mozifilmeket megnézni,

az Uránia Nemzeti Filmszínház mindhárom termében kizárólag magyar filmeket lehet majd látni, többek között Szomjas György legendás zenés filmszatírája, a Kopaszkutya, valamint Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt szerelmi drámája, a Testről és lélekről is műsoron lesz.

A fővárosi art mozikban a nemrég bemutatott sikerfilmek mellett a közelmúltban felújított klasszikusokat, illetve olyan alkotásokat lehet majd megtekinteni, amelyeket nagyvásznon rövid ideig vagy egyáltalán nem lehet látni: ilyen a Macskafogó, a Hukkle, valamint Fehér György bűnügyi drámája, a Szürkület is, emellett több vidéki városban is magyar filmek lesznek műsoron vasárnap.

Április 30-án debütál a Nemzeti Filmintézet Nagylátószög – 120 éves a magyar film virtuális kiállítás, amely átfogó képet ad a magyar film gazdag és érdekes történetéről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás