promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Láttad? Magyar tünde is volt A Gyűrűk Ura-trilógiában, a jóképű férfit Csókás Mártonnak hívják
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő játszotta Galadriel férjét.

A Gyűrűk Ura-univerzum mostanában újra a diskurzusok középpontjába került, hiszen sorozat is készült belőle A hatalom gyűrűi címmel, amelyben Galadriel az egyik főszereplő, akinek a férje Celeborn, akit egy magyar származású színész játszik a 2000-es évek elején készült filmekben.

Biztos, hogy mind ismeritek azt a magyar származűsú férfit, aki rengeteg amerikai csúcsprodukcióban szerepelt, többek között A Gyűrűk Ura-trilógiában is, ahol bizony többször is feltűnt a képernyőn, illetve ismert szerepei közé tartozik még a Denzel Washington mindenható főszereplésével készült A védelmező című alkotás, ahol a magyar származású Csókás Márton játszotta a veszélyes főgonosz szerepét.

De más nagysikerű filmekben és sorozatokban is szerepelt, így többek között a Xéna, a harcos hercegnő című szériában is, vagy éppen A mennyei királyság című történelmi drámában is. Utóbbiban Guidót alakítja, aki később Jeruzsálem királya is lesz.

Csókás Márton új-zélandi születésű, magyar származású színész, aki jellegzetes arcvonásairól azonnal felismerhető. Csókás Márton új-zélandi és magyar kettős állampolgár is. Édesapja magyar, aki gépészmérnökként dolgozott Új-Zélandon, édesanyja angol és dán felmenőkkel rendelkezik. Az első szerepét még az '90-es évek elején kapta, ekkor kezdődött el a karrierje is.

Csókás Márton korábban Eva Green-nel volt együtt A mennyie királyság című film után, amelyben közösen szerepeltek. Azutolsó párbaj című 2021-ben bemutatott filmben Crispen szerepében láthatjuk őt. Rendszeresen jár Magyarországra, és a magyar állampolgárságot is megszerezte korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás