promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ő lesz Tokár Tamás utódja a Fókuszban, de további személyi változások is lesznek az RTL-nél
Borítókép:  Sajtóklub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL nézői jól ismerik már a Fókusz új műsorvezetőjét.

Tokár Tamás 5 év után mondott fel az RTL-nél. Sajtóértesülések szerint a műsorvezető belső problémák miatt távozik a Fókusz csapatából, de mind ez idáig nem jött hír róla, hogy ki veszi majd át a helyét. Az RTL Magyarország egy pénteki közleményben közölte, hogy mostantól nőuralom lesz a magazinműsorban, ugyanis Barabás Évi és Gál Petra mellé az RTL Híradó késő esti kiadásának egyik hírolvasója, Kecsmár Alexandra csatlakozik.

Bár Alexandra eddig a Híradóban foglalt helyet, 2018-ban még a Fókuszban indította be televíziós karrierjét, mint gyakornok. Végigjárta a szakmai ranglétrát és riporterként egyebek mellett interjút készített Németország egyik legazdagabb emberével és Gábor Zsazsa özvegyével is. Sőt, emlékezhetünk rá, hogy ő volt az, aki a Notre Dame leégésekor tudósította a helyszínről az RTL nézőit.


Alexandra a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán szerzett diplomát. Új szerepkörében először május elsején este találkozhatnak majd vele a Fókusz nézői. Természetesen adott a kérdés, hogy akkor ki lesz ő helyette az RTL Híradó késő esti kiadásában? Nos, a jövőben Major Eszter és Rábai Balázs felváltva vezeti majd, hozzájuk csatlakozik új műsorvezetőként Kéri Barna, aki az RTL szenior politikai riportere.

Újságírói tanulmányait a JATE-n végezte, pályafutása kezdetén a Délvilág és a Délmagyarország munkatársa volt. RTL-es karrierjét szegedi tudósítóként kezdte, 2006 októberétől a hírműsor politikai riportere. Készített tudósításokat a Házon kívül és a XXI. század című műsorokba is.

(Fotó: Sajtóklub)

A személyi változások azonban itt még nem érnek véget: április 21-e, péntektől két új meteorológussal bővül az RTL időjárás-jelentő csapata. A szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek az RTL-hez, de képernyős munkájuk mellett főállásban továbbra is az OMSZ munkatársai maradnak.

Szilágyi Eszter meteorológus mesterdiplomáját 2017-ben szerezte az ELTE Természettudományi Karán. 2017 júliusa óta az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriumban tavi viharjelzőként dolgozik. Kókai Ádám pedig az ELTE Természettudományi Karán 2021-ben diplomázott meteorológusként, azóta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársaként időjárás-előrejelzéssel kapcsolatos feladatokat lát el. Ádámot először péntek este láthatják az RTL nézői, míg Eszter április 22-én, szombaton mutatkozik be.

(Fotók: Sajtóklub)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás