promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 69 évesen a Halálos fegyver szuperszonikus szőke bombázója, Mel Gibson egykori szerelme, Rene Russo
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rene Russo modellként kezdte a pályafutását, később csúcsprodukciókban szerepelt.

Rene Maria Russo 1954 februárjában született Kaliforniában, a hetvenes években kezdi a karrerjét méghozzá modellként a legnagyobb kifutókon, így többek között a Vogue-nak volt a modellje, de feltűnt a Cosmopolitan-ban is. Az elmondása szerint pedig még 1972-ben fedezték fel egy koncerten, méghozzá a Rolling Stones koncertjén, és nem is kellett olyan sokat várni, hogy a topmodellügynökségek lecsapjanak rá

A filmes debütálásra várni kell, majdhogynem a kilencvenes évekig. Az első filmszerepét 1989-ben kapja A nagy csapat című vígjátékban, innen kezdődik az új időszámítás a gyönyörű modell életében.

A kilencvenes években több százmillióan ismerték őt világszerte, Magyarországon is milliók rajongtak érte, hiszen csúcsprodukciókban szerepelt, ilyen volt a Halálos fegyver harmadik és negyedik része, ezekben a filmekben Mel Gibson és Danny Glover nagyszerű társa volt, az akciókomédia igazi motorja.

Mostanában is rengeteg filmben láthattuk őt, hiszen például a Marvel-univerzumban is kapott egy meglehetősen erős karaktert. Ő volt ugyanis Thor édesanyja a filmekben, a gyönyörá Frigga, aki mindent megtett fiáért. A Bosszúállók Végjátékban is szerepet kapott így Friggaként. A szerepeirét rengeteg jelölést és díjat gyűjtött be az évek alatt, mégis kiemelkedik a filmes pályafutásából az Éjjeli féreg című film, amelyben Jack Gyllenhall mellett alakította ő az egyik női főszerepet. Az alakításáért Szaturnusz-díjat is átvehetett.

Legutóbb a Bársony körfűrészben lehetett őt látni a képernyőn - IDE kattintva pedig friss fotót is láthattok róla:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás