promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kölyökképű hősszerelmesből 57 éves idősödő férfi: így néz ki a Házibuli című filmből Mathieu, aki Sophie Marceau-nak csapta a szelet a filmben
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emlékszel még a kölyökképű Mathieu-re a Házibuli című francia filmből a nyolcvanas évekből?

A Házibuli című alkotás a nyolncvanas évek elejének egyik óriási sikere, egy francia film, amely a felnőtté válásról szól, de teszi mindezt olyan könnyed és komikus jelenetekkel tarkított formában, hogy sosem fog kimenni a divatból. Az alkotás olyan életteli és friss még manapság is, mint akkor, amikor még nagyon zsenge volt. Olyan főszereplővel, mint például a később óriási nemzetközi karriert befutó Sophie Marceau.

A film egyben a nagy változásokról is szól, a felnőtté válás csak az egyik fonal a rengeteg között, hiszen egyben szól a Marceau alakította Vic családi problémáiról, illetve arról is, hogy egy új és idegen környezetben kell megtalálnia a maga útját.

A film amúgy franciául a La Boum címmel került a mozikba még 1980-ban. De nemcsak a film aratott zajos nemzetköz sikert, és lett a tinivilág egyik kedvence, hanem a film zenéje, Vladimir Cosma zenéje is hatalmas siker lett világszerte. Aki meghallja a dallamot, azonnal tudja Magyarországon is, hogy a házibuli című film következik majd a tévében.

Sophie Marceau-ról rengeteg kép készült az elmúlt évtizedekben is, ő folyamatosan forgatott. De mi a helyzet Mathieu-vel, azaz Alexandre Sterlinggel?

A lexandre Sterling nem futott be nagy karriert a filmvásznon, a Házibuli után is csak nagyon kevés francia filmben szerepelt, ezek közül pedig jobbára a legtöbbet Magyarországon nem is ismerik. A színész később, a kilencvenes években énekesi babérokra tört, és a Youtube-on is elérhető néhány száma, majd szinkronszínészként jelent meg.

Nem jelenik meg róla sok kép a nyilvánosság előtt, korábban a Life! közölt róla egy fotót, illetve a YouTube-pn is elérhető egy montázsvideó arról, hogy később milyen képek jelent meg róla:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás