promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen 50-es lett a meztelenkedő francia világsztárból, Sophie Marceau nem is emlékeztet már a Kellemes húsvéti ünnepeket könnyűvérű csajszijára
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az 56 éves Sophie Marceau rengeteg filmjében vállalt meztelenkedést.

Sophie Marceau 14 éves volt, mikor az egyik barátnőjétől értesült róla, hogy egy francia filmrendező szereplőt keres a filmjéhez. Jelentkezett is a castingra, majd megkapta a Házibuli főszerepét, ami rögtön meghozta neki a hírnevet és a csillogást. A tipikus kamaszproblémákkal küzdő cserfes Vic szerepében azonnal meghódította a nézők szívét és a franciák első számú üdvöskéje lett; később a film folytatásait már kifejezetten rá írták.


A nagysikerű filmsorozat után szerződést írt alá a Gaumont-stúdióval, de ezt hamar megbánta. Elmondása szerint úgy bántak ott vele, mint egy kedves kis háziállattal, és folyton megmondták neki, hogy mit csináljon. Ezt a problémát végül úgy oldotta meg, hogy pénzt kért kölcsön és egymillió francia frankért visszavásárolta a szabadságát. Ezt követően akkori élettársával, Andrej Zulawski-val kezdett el filmezni: a rendező négy filmjében is szerepelt az 1985-ös Eszelős szerelem-től a tizenöt évvel későbbi Hűség-ig.

A 90-es években elkalandozott kicsit Hollywood irányába - szerepelt Mel Gibson A rettenthetetlen című filmjében, majd A világ nem elég című James Bond-produkcióban vállalt szerepet Pierce Brosnan oldalán. Érdekesség, hogy a hollywoodi filmekben egyszer sem vállalt meztelen jelenetet. Aztán visszatért Franciaországba, ahol megcsinálta a Belphégor - A Louvre fantomját, amiben utolsó vetkőzős jelenetét láthattuk; legalábbis sokáig azt hittük, az volt az utolsó. 55 évesen aztán ismét bevállalta, hogy kamerák előtt pucérkodik, mégpedig az I love America-ban.


Világhír ide, meztelenkedés oda, Sophie Marceau-nak nincsenek allűrjei. Mindennél többre becsüli az egyszerűséget és a természetességet. Sok más színésznővel ellentétben nem gyűjt drága ékszereket vagy ruhákat, de a szép tárgyaknak nem tud ellenállni. Otthonában minden egyes darabnak külön története van.

„Ragaszkodom a tárgyakhoz. Azok a legkedvesebbek, amelyeket ajándékba kaptam vagy az utazásaimról hoztam magammal. Van egy ló-szobrom, amit egy neves idomártól kaptam, mivel szerinte olyan a szemem, mint a legjobb lováé. Ahányszor a tárgyaimra nézek, mesélnek nekem. Bennük van az életem”

- nyilatkozta korábban a most 56 éves Sophie Marceau.

A francia színésznő mindössze 17 éves volt, mikor együtt játszott Jean-Paul Belmondóval a Kellemes húsvéti ünnepek!-ben; természetesen ebben is volt félpucér jelenete. Azóta viszont eltelt majdnem 40 év, Sophie Marceau pedig nem is emlékeztet már a könnyűvérű kis Julie-re; jócskán megváltozott az idősödő világsztár.

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás