promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone magyarul szavalt verset a Rambo egyik jelenetében, sokan nem is tudják, hogy néz ki a világsztár szinkronhangja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sylvester Stallone magyarul beszélt az egyik filmjében, de olyan is akadt, amikor verset szavalt a Rambo egyik jelenetében.

Minden Sylvester Stallone-rajongó jól emlékszik az idén 45 éves F.I.S.T, vagyis Ö.K.Ö.L című film azon jelenetére, amiben a világsztár magyarul beszél szinkron nélkül. A hollywoodi színészek közül többen is szólaltak már egy-egy filmjükben az anyanyelvünkön - Anthony Hopkins A rítus-ban mond három szót magyarul, A múmia című filmben elhangzik egy magyar káromkodás, a Vasember első részében pedig a Tony Stark-ot fogvatartó terroristák beszélnek a nyelvünkön.


Mégis talán Sylvester Stallone-hoz fűződik a leghíresebb magyar megszólalás, és nem is volt több filmje, amiben így hallhattuk volna. A világsztárt számos nagyszerű színész is szinkronizálta már az évtizedek során, köztük is a legtöbbször Gáti Oszkár, aki összesen 26 filmben kölcsönözte Sly hangját.

A színművész először a Rambo 1982-es első részében volt Stallone magyarhangja, de később a Rocky 5. részéhez is felkérték; előtte olyan színészek szólaltatták meg Rocky-t, mint Kálid Artúr és Gesztesi Károly. Gáti Oszkár az elmúlt több, mint 40 évben olyan filmekben volt a hollywoodi sztár szinkronhangja, mint a Tango és Cash, az Oscar, az Állj, vagy lő a mamám!, A feláldozhatók, és A galaxis őzői.

Bár jellegzetes hangját ezer közül is könnyedén felismernék, sokan nem is tudják, hogyan is néz ki Gáti Oszkár. Mutatunk egy olyan videót, amiben Sohonyai Attila egyik versét szavalja a színművész. A Jászai Mari-díjas színész 72 éves volt - vagyis két évvel fiatalabb -, amikor ez a felvétel készült.


Na, de sok-sok éve volt egy igen érdekes trend a YouTube-on, ugyanis szépen sorban többen is elkezdtek gyártani olyan videókat, hogy híres filmek szereplőit összevágták a saját szinkronhangjaikkal, miközben verseket szavaltak. Így aztán Forrest Gump elszavalta Petőfi Sándor Egy estém otthon című versét, de Columbo hadnagytól, Jack Nicholson-tól, és Robin Williams-től is meghallgathattunk egy-egy magyar költeményt.

Sőt, az egyik Rambo-filmhez is készült egy ilyen videó. A végeredmény igen jóra sikeredett, tényleg olyan, mintha Sylvester Stallone elszavalna egy magyar verset, miközben kifeszített nyílvesszővel farkasszemet néz ellenfelével. Ebben a videóban is természetesen Gáti Oszkár hangját hallhatjuk. Persze nem ez az egyetlen ilyen videó, amiben a színművészt hallhatjuk: Samuel L. Jacksonnal és a Ponyvaregénnyel is készült egy ilyen anyag, amiben a Marvel-filmek és a Star Wars sztárja Szabó Lőrinc Semmiért egészen című költeményét szavalja el. Mindkettőt meghallgathatjátok alább:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás