promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes kapufa lesz az RTL-nek Balogh Levente asszisztens kereső műsora?
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Cápák között üzletembere most inasát keresi, de lehet csalódnia kell majd.

Tegnap elstartolt Balogh Levente saját asszisztenskereső műsora az RTL-en, melyet már nagyon vártak a magyar tévénézők. A Cápák közöttből ismert üzeletember, aki a Szentkirályi ásványvíz hazai atyja, egy olyan embert keres maga mellé, aki gyakorlatilag a kisinasa lehet, de esetenként őt is helyettesítheti bárhol és bármikor, ha kell. Nézzük, mit is láttunk az első részben. 

A napi sorozat reality formátumot kapott, és ha nem tudtuk volna, hogy ez egy üzleti műsor, azt hittük volna az X-Faktort nézzük. A vágások, az egyes töltelékelemek, a bemutatkozások, a feszültségfokozás, mind a showműsorokra jellemzően volt felépítve. A beharangozó kisfilmben Balogh Levente havi 3 millió forintos fizetést ígért, így várható volt, hogy sok magyar fog jelentkezni. Így is lett. 

A műsor első részét viszonylag gyorsan lezavarták a szerkesztők, a becastingolt 200 emberből hamar 50-en maradtak. Talán túl hamar. A jelentkezőknek egész nap feladatokat kellett megoldaniuk, melyek kinek jobban, kinek rosszabban mentek. 

Az első feladat egy kérdezz-felelek teszt volt, melyet a telefonon kellett elvégezniük, és 15 perc állt mindenki rendelkezésére. Aki ezen elbukott, vagy nem tudta időre befejezni, attól azonnal búcsúztak. De nem volt ilyen, mindenki időre kész lett, így az első benyomás pozitív volt a veresenyzők agyi képességeiről. Persze sokan kiestek, hiszen a kérdések viszonylag nehezek voltak, valóban csak az tudhatta a jó válaszokat, akik jártasak az üzleti életben,marketingben, és tudják mit jelent például a "retail" kifejezés. 

Itt esett ki sok ember. Aztán egy személyes beszélgetés is volt mindenkivel, ott az aktív nyelvtudásukat tesztelték a jelentkezőknek, így maradtak 50-en.  A második feladatban ketté lettek osztva az emberek, és 25-25 fős csapatokra bontották őket. Utána pedig 3-3 fős csapatokat kellett alkotniuk, tehát nem ártott, ha a csapatokon belül megvan egy összhang, de ez nem mindenhol volt így. 

A feladat virágrendelés és virágárusítás volt, melyet a körülményeknek köszönhetően a versenyzőknek hétfőn a szakadó esőben kellett elvégezniük. Volt olyan csapat, akik már a rendelésnél elvérzett, ugyanis rossz oldalra mentek fel, de végül kaptak még egy esélyt. Miután mindenki túl volt a virágrendelésen, minden csapat szabadon dönthette el, hogy hol szeretne virágot árulni (vagy inkább, ahol a szerkesztők kértek tőlük), és itt bukott be a műsor. Két csapat a Nyugati teret és környékét választotta, két csapat pedig a turistaközpontú Deák térre és környékére ment árulni. A sima utcai embereket próbálták megszólítani, azonban eleinte nem sok sikerrel.

Az egyetemet végzett, többszöri diplomás, idegen nyelvet profin beszélő emberekből SENKINEK nem jutott eszébe, egy picit is üzleti, vagy akár józan paraszti ésszel gondolkozni, ami ugyebár a műsorban való fő feladatuk lenne. A vonathoz sietők közül szinte senki nem vett virágot, de még durván el is utasították az őket megkörnyékező versenyzőket. Az egyik csapat végül olyan sikertelen volt, hogy helyszínt váltottak, majd ők is a Deákra metek (így már 3 csapat is ott volt). Az eső esett, hétfő hétköznap lévén alig voltak turisták a központi helyeken. 

Ha viszont csak egyiküknek is eszébe jutott volna, hogy a virágokat legnagyobb eséllyel és profittal egy virágboltnak, temetőnek, hotelnek, vagy akár egy piaci virágárusnak adják el, garantáltan jobban jártak volna és szép profittal zárták volna a napot. 

Mint kiderült, ugyanezt tanácsolták az eredményhirdetéskor Balogh Leventéék is nekik, aki ügyvéd és volt gazdasági vezetői segítőivel kiértékelte a versenyzők siralmas napi produktumát. Végül az egyik csapat jobb eredménnyel adta el a virágokat a többinél, de összességében mindenki profit nélkül zárta a napot és Leventének csalódnia kellett a jelentkezőkben. A leggyengébb trióból Andrea távozott, akit túl határozatlannak ítélt meg az üzeletember, ezért küldte el végül őt. 

Ami viszont döbbenetes, hogy még a nézőknek is jobb ötletek jutottak eszükbe az virágeladási stratégiák kapcsán, és simán lealázták a fotelből a versenyzőket. Ezek a kommentek születtek a Facebookon.:

"Annyi esze egyiknek sem volt, hogy a legközelebbi temetőhöz kimenjenek. Már akkor mondtam mikor virággal kellett kereskedni! Szóval ennyit a hangzatos nagy üzleti iskolákról."

"Megnéztem volna mennyi a nagyker ára a virágoknak, akkor tudom mennyi a piaci nagyker árrés. Utána a kisker árat kellett volna megnézni. Mivel Levente lemondta, hogy az ő élet útját kell kB be járni a feladatokkal így ez egy fontos támpont. Kisker és nagykereskedelem is volt a gyümölcs levekkel és téli szalámival egy autó csomagtartóból terjesztve a kezdetekben.
Bemenni 3-4 virágboltba megkérdezni mennyi az a virág ami nekik van. A nap 2/3 àt eladásra fordítani a maximális profitért. Utána eladni az összes virágot szállodának étteremnek majd a maradékot virágosoknak és nem visszavinni semmit."

"Viszonteladóknak, virágboltoknak adtam volna el úgy, hogy ki sem mozdulok! Drága Levente küld el az összes embert! Ezek neked gyengék lesznek."

"Ez majdnem mondható egy reality shownak. Remélhetőleg a műsor készítői gondoltak erre, hisz életszerűen kell megoldani a feladatokat. Ahhoz viszont a törvényeket betartva kell teljesíteni. Ha nem gondoltak erre, az egészet lehet újragondolni."

"Ebben az egész játékban gyakorlatilag az, hogy van egy olyan csapat akik rögtön már az első napon, nem tudnak eladni egy nyamvadt virágot sem, sőt egy kudarccal indítani a versenyt, az már nem jó.
Szerintem az lett volna a legjobb, hogy ha mindekit haza küldenének."

-Írták a kommentekben, ami azt jelenti, hogy a műsor nézői egyelőre okosabbnak tűnnek a jelentkezőknél, és Balogh Leventének végül csalódnia kell majd, mert nem találja meg álmai asszisztensét, aki mindenben rátermett és képes felnőni a feladathoz. Így kérdés, mekkora bukás lesz összességében az Álommeló az RTL-nek, ha az lesz. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás