promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 51 évesen az Egy rém rendes család könnyűvérű Kelly Bundy-ja, a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kelly Bundy-t alakító Christina Applegate nagyon megváltozott 51 éves korára. Így néz ki most a gyógyíthatatlan beteg színésznő.

Christina Applegate mindössze 3 hónapos volt, mikor először "szerepet kapott" egy sorozatban. Az Életünk napjai-ban édesanyja mellett tűnt fel a televízióban, majd 5 hónapos korában a Playtex pelenka reklámarca lett. 7 éves volt, mikor megkapta első komolyabb szerepét az 1979-es Jaws of Satan című filmben, amit a Beatlemania követett 1981-ben. Ezt követően még számos produkcióban tűnt fel, de az igazi áttörést és a világhírnevet az Egy rém rendes család hozta meg neki, amiben ő játszotta a bombázó, de buta Kelly Bundy-t.

A Chicago külvárosában élő diszfunkcionális család életéről szóló kultikus sorozat az 1990-es évek végén érkezett csak meg Magyarországra; először az HBO, majd az azóta már megszűnt TV3 vetítette. Azóta több hazai tv-csatonán láthattuk (Viasat3, RTL Klub, Cool TV, Prizma TV, Humor+). A magyarországi szinkronváltozatban olyan színészek kölcsönözték a karakterek hangjait, mint Csuja Imre, Básti Juli, Zsigmond Tamara, Halasi Dániel, Kálid Artúr, és Götz Anna.

Akik nézték a sorozatot, emlékezhetnek rá, hogy Kelly Bundy karatere egy könnyűvérű, erkölcstelen figura volt, a "buta szőke" sztereotípiája. Az ő humorforrása nagyrészben az ostoba megnyilvánulásaiból eredt. A sorozat később tisztázta, hogy Christina Applegate karaktere miért is ilyen buta: egy múltbeli autóbalesetben beütötte a fejét.

Bár az Egy rém rendes család - aminek Magyarországon is nagy sikere volt - a csökkenő nézőszám miatt, 10 év után befejeződött, Christina Applegate karrierje tovább dübörgött. Számtalan filmben láthattuk még az elmúlt években, de most már nem tudna több szerepet vállalni. Korábban ugyanis kiderült róla, hogy gógyíthatatlan betegségben, szklerózis multiplexben szenved: ez egy autoimmun betegség, mivel ez egy olyan állapot, amiben az immunrendszer idegenként azonosítja a szervezet saját anyagait és megtámadja azokat. Bár gyógymód nincs még rá, nagyon sok módszerrel javítható a beteg állapota.

A most 51 éves színésznő legutóbb a SAG Awards gálán jelent meg, támaszt nyújtó botjára pedig az volt írva, hogy "FU MS", ami annyit tesz, hogy

"B*szd meg szklerózis multiplex".

Applegate a 12 éves lányával jelent meg a gálán, miután jelölést kapott a Netflix Halott vagy című sorozatában nyújtott alakításáért. Díjat azonban nem kapott érte. A színésznő pont ezt a produkciót forgatta, mikor kiderült, hogy milyen betegségben szenved. Christina Applegate azt mondta, valószínűleg a SAG Awards gálája volt az utolsó olyan nagyszabású esemény, amin részt tudott venni.

Így néz ki most az 51 éves színésznő, akit Magyarországon is nagyon sokan a szívükbe zártak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás