promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férfi csak a gázórát akarta leolvasni a pincéjében, sokkoló helyre vezető titkos ajtó nyílt ki mellette, a látvány maga volt a káosz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan dolog nyílt ki a pincében, amelyre legvadabb álmaidban sem mernél gondolni.

Nem először és nem is utoljára történik meg, hogy valaki egy titkos ajtót fedez fel olyan helyen, ahol már évek vagy éppen évtizedek óta lakik. Nemrégiben Magyarországon is történt egy óriási felfedezés Esztergomban, amikor a pincében a régészek elképesztő felfedezést tettek a magyar történelem egyik leghíresebb személyével kapcsolatban. Pedig a rejtélyes pince egy lakóház alatt volt, amelyben (vagy korábban amelynek a helyén) már évszázadok óta laktak.

De a történelem mindig tartogat számunkra meglepetéseket, korábban egy pince alagsorából nyíló ajtó mögött találták meg Törökországban például egy 18 emeletes, ókori város maradványait is. Lépcsőkkel és járatokkal egyetemben.

Mostani cikkünk főszereplője pedig csak a gázórát akarta leolvasni, amikor bizony olyan dologra lett figyelmes, amelyre legvadabb álmaiban sem gondolt volna.

A bolt pincéje alatt Angliában egy kripta lapult, később pedig az is kiderült, hogy Maidstone főutcáján több évszázaddal ezelőtt egy kolostor állt, és ennek az építménynek a kriptáját fedezte fel a férfi.

A gyanútlan boltvezető a rutincselekvés alkalmával nyitotta fel a csapóajtót, amely elvezetett a kriptába. Egy történész, Simon White pedig a BBC-nek arról is beszélt, hogy a városkában igen komoly történelmi emlékek lehetnek még a föld alá temetve, így pedig rengeteg lakóház alatt lehetnek nagyon fontos történelmi emlékek.

Íme néhány kép a felfedezésről:

(via Magyar Hírlap/Híradó.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás