promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas kitüntetésben volt része a Queen gitárosának
Borítókép:  profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Brian May egy csapatba került Elton Johnnal és nagyon meghatódott a gesztustól.

Ha valamiben biztosak vagyunk, akkor az az, hogy a Queen zenekart senkinek nem kell bemutatni. Freddie Mercury ikonikus bandáját soha nem feledik az emberek, erről pedig a Rami Malek főszereplésével készült Bohém Rapszódia című hatalmas sikerű film is gondoskodik. Bár Freddie Mercury már nem él, így a zenekar már sosem játszhat eredeti formájában, a Queen mégis turnéra indult 2019-ben, énekesi posztra pedig Adam Lambertet kérték fel. A turné hatalmas siker lett, így ebből is látszik, hogy a Queenre még mindig igény van.

A zenekar angol gitárosa, Brian May élete most fordulóponthoz érkezett. May ugyanis megkapta a lovagi címet és a kitüntetést III. Károlytól, akivel jó barátságot ápol. A 75 éves zenész egyidős Károllyal, de a királynővel is jóban volt. A tavaly elhunyt II. Erzsébet királynő egykori jubileumi ünnepségén is játszott Brian May, nem is akárhol és nem is akármit. A Buckhingham-palota tetején játszotta el a brit himnuszt 2002-ben.

Ezzel a lovagi címmel May olyan más brit sztárok ligájába került mint Sir Elton John, Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, vagy Sir Tom Jones. 

A ceremóni a Buckingham-palotában volt megtartva, és a hivatalos indoklás szerint a zenészt a zene szolgálatában kifejtett munkásságáért, és jótékonysági tevékenységéért emelte a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra az uralkodó - írja a CNN. 

Brian May lovaggá ütési ceremóniájáról videó is készült:

Brian Mayt a felesége, Anita Dobson kísérte el az ünnepségre és a Queen hivatalos Twitter-oldalától is kapott egy gratulációt. 

"Éljen Sir Brian May!

Brian beiktatására, mint a Birodalom lovagja, ma került sor a Buckingham-palotában. A lovaggá ütést Ő Királyi Fensége, Károly király adta át Briannek.

"Sok gratuláció, Sir Brian!"

 -írták. 

Brian May is nagyon meghaódott a kitüntetéstől, így beszélt róla.:

"Ez egyfajta engedély, egyfajta megbízás arra, hogy folytassam, amit csinálok, és ez egy kicsit több erőt ad a könyökömnek. Szóval nagyon boldog vagyok emiatt"

 - mondta May a BBC News című műsorában a büszke pillanat kapcsán.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás