promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gombás zombik, világvége és a szeretet utolsó morzsája - A The Last of Us már most az év legjobb sorozata
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Véget ért a The Last of Us első évada, ami nem véletlenül lett az egész világ új kedvenc sorozata.

Craig Mazin a zseniális Csernobil című minisorozat után úgy döntött, hogy megpróbál a világ egyik legjobb videójátékából egy igazán remek sorozatot készíteni az HBO számára. Sokan várták a projektet, főleg, miután kiderült, hogy A Mandalóri sisakos hőse, Pedro Pascal lesz a főszereplő, de a készítőknek még így is elég nehéz dolguk volt, hiszen egyáltalán nem egyszerű kielégíteni a játék rajongóit úgy, hogy a közönség többi része is élvezze a végeredményt – de végül összejött.

A The Last of Us egy olyan posztapokaliptikus világban játszódik, amiben egy gomba képes megfertőzni, és zombi-szerű lényekké változtatni az embereket. A maréknyi túlélők egy szörnyű, elkeserítő és veszélyes életet élnek. Joel (Pedro Pascal) egy személyes tragédia után teljesen megváltozott, zord és zárkózott lett, de kénytelen elvállalni egy kockázatos munkát, ami során el kell juttatnia egy fiatal, Ellie nevű lányt (Bella Ramsey) valahova – hamar kiderül, hogy egy igazán különleges tiniről van szó, aki akár még az emberiséget is megmentheti.

Persze leginkább azon van a hangsúly ebben a sorozatban, hogy átérezzük ennek a világnak a sötétségét, és lássuk kibontakozni a két főszereplő kapcsolatát. Pedro Pascal tökéletes a morcos, könyörtelen Joel bőrében, a szemében ott van minden fájdalom, és ha nagy ritkán elmosolyodik, akkor a mi szívünket is elönti a melegség. Bella Ramsey pedig egyszerre kemény, törékeny, idegesítő és végtelenül szerethető, vagyis minden kvalitása megvan ahhoz, hogy hibátlanul hozza Ellie-t. Fantasztikus párost alkotnak, feltöltik lélekkel ezt a sorozatot, az ő drámájuk viszi a hátán az egész alkotást – ez pedig kifejezetten hatalmas teljesítmény egy olyan sorozatnál, amit a legtöbben a gombás zombik miatt kezdenek el nézni.


Kép: Profimedia

A The Last of Us világa él, lélegzik és közben fojtogat. Senki sem szeretne ilyen körülmények között élni, mégis jó látni, hogy hőseink néha megtalálják a szépséges pillanatokat is egy ilyen pocsék életben. Ez is bizonyítja, hogy akármilyen rossz a helyzet, az emberi remény és szeretet mindent képes legyőzni, ha elég erős az ember – az erőhöz pedig spiritusz és egy társ kell a legtöbbeknek.

Amikor keménynek kell lennie a The Last of Usnak, akkor valóban nagyon hatásos, amikor meg lágyságra van szükség, akkor azt érzékien teszi – vagyis a készítők mesterien képesek kezelni az érzelmeket, a feszültséget, a drámát és az akciót is, hiszen ez a sorozat látványos, izgalmas és rendkívül megható.

A melléktörténetek megállnak a saját lábukon és kitépik a szívünket, az egész szériát ellepi a keserűség és a reménytelenség. Pontosan ezért olyan jó és kielégítő, amikor valami pozitív dolog történik, hiszen akkor a szereplőkkel együtt mi is fellélegezhetünk – jól is jönnek ezek a pillanatok a rengeteg szörnyűség előtt, közben és után, mivel tényleg szívfacsaró dolgokat láthatunk ebben a sorozatban.


Kép: Profimedia

Persze itt is vannak hibák, hiszen a készítők nem mindig találják el tökéletesen a megfelelő ritmust, illetve néha úgy érezhetjük, hogy túl hamar túllendülnek bizonyos szálakon, karaktereken, mintha sietnének – valószínűleg így is volt, de ezek olyan apróságok, amik egyáltalán nem rontják el az élményt, mivel összességében egy kiemelkedően jó alkotásról van szó.

A The Last of Us eddig az év legjobb sorozata. Különleges, érdekes, feszült, lebilincselő és érzelmileg is hatásos. A készítők végig a markukban tartják a nézőket, mindent patikamérleggel adagolnak, egy igazán profi munkáról van szó, ami megérdemli a rengeteg elismerést – főleg úgy, hogy a videójáték rajongóit, illetve az közönség többi részét is képes pillanatok alatt elkapni.

Mindössze 9 részes a The Last of Us első évada, amit mindenképp érdemes megnézni az HBO Max-on, ha egy igazán fantasztikus élményt akar magának az ember. Ha nem győzött meg a kritikánk, akkor ebben a cikkünkben részletesebben is kifejtjük, hogy miért kell mindenkinek adnia ennek a sorozatnak egy esélyt – tényleg nem szabad kihagyni, igazi mestermunkáról van szó, aminek már az első pár perce is zseniális.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás