promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem egymásnak estek a Cápák közöttben, de végül nem született magyar világsiker
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utolsó percig küzdött a tervéért a magyar lángosos vállalkozó a Cápák közöttben. 

A Cápák között vasárnapi adásában ismét jópár vállalkozó mutatta be jövőbeli elképzeléseit és kért anyagi segítséget a Cápáktól ezek további megvalósításához. Ám, ahogy már megszokhattuk, Tomán Szabina, Balogh Levente, Mldován András, Balogh Péter és Lakatos István nem mindig vajszívű, és ha valamiben nem látnak elég üzleti fantáziát, keményen nemet mondanak. Így járt velük Jánosi István gazdasági tanácsadó, közgazdász is, aki egyedi ötlettel állt a Cápák elé. Egy lángossütő automatával szerette volna megnyerni a Cápákat, de az igen rögös volt. 

Az alapvető elképzelése szerint szerette volna a lángost egy igazi magyar hungarikumként világsikerré tenni, mint a pizza, a gyros és a hotdog. Időskori sikerként pedig a KFC alapítóját Saunders ezredest hozta fel, aki csirkés panír receptjével járta Amerikát, mikor 63 évesen befutott a gyorsétteremlánccal. 

István nagyon magabiztosan vonult Balogh Leventéék elé, szépen elő is adta a beszédét. Franchise hálózatot tervezett a lángosautomatákból, és szerinte csak azért nem vált a lángosból még igazi világsiker, mert nem alkalmas ahhoz az eddigi, hagyományos elkészítési módja. Elmondta, hogy az automata segítségével viszont 150 db lángost is el lehet készíteni óránként, így az rengeteg időt spórolna. Majd egy kisfilmben be is mutatta a vállalkozó, hogyan készülnek a gépi lángosok. 

A Cápák eleinte szájtátva hallgatták az előadást, majd ekkor következett a kóstoló is. István 50 millió forintot kért 15%-ért cserébe, és még egy csattanós mottót is mondott a végén, miszerint :

"A sajtos tejfölös lángos a magyar pizza, a tenger gyümölcseivel."

-mire Moldován András elnevette magát. 

Ezután következett a feketeleves. 

A Cápák elkezdték megkérdőjelezni a lángos átlag elkészítési idejét és árát és az István által jósolt 150 milliós árbevétel után Moldován András kifakadt. 

"Mondta már valaki, hogy ennek semmi értelme?" 

-mondta Moldován, de István nem ijedt meg ettől. Majd a Cápa hozzátette, hogy ez nem egy automata, csupán egy drága (16 milliós) sütő, hiszen a tésztát továbbra is embernek kell gyúrni hozzá betenni a gépbe, mely így nem teljesen automataként funkcionál. 

"Nem vesznek óránként 120 lángost."

-mondta Moldován, mire István így szólt:

"De vesznek."

Innentől elszakadt a cérna és mániákusnak nevezte a feltalálót Moldován, majd Balogh Péter is közbeszólt, hogy nem jó irányba megy a beszélgetés. 

"Egy pillanatra megállítanálak. Te most, hogy érzed? András be fog fektetni?" 

Majd kicsit lecsillapította az egyre élesebb vitát. 

Végül a nyugdíjas feltaláló a utolsó pillanatig küzdött és győzködte a Cápákat, de nem sikerült senkit meggyőznie, hogy befektessen. 

Az Instagramon azonban sokan nem tetszésüket fejezték ki Moldován András flegma sítlusa miatt, és megvédték a lángosos vállalkozót:

"Engem is már zavar, hogy valaki lelkesen létrehoz valamit, dolgozik vele és simán leszóljàk. Kedvelem ezt a műsort, de tegnap elkapcsoltam emiatt. A mediának edukáciös feladata is van és szerintem ez nagyon rossz irány. Szakmai kritikát is meg lehet fogalmazni intelligensen, pl ahogy legtöbbszőr sikerül is, ugyanakor az utóbbi részeknél X-faktor válogatós lett kicsit a műsor."

"Bár imádom őt, úgy érzem, hogy mindent un. Unottan és a "szereplőt" már túlságosan is nyersen küldi el a fenébe, vagyis mondja meg neki, hogy mit sem ér, amit hozott. Nincs benne érdeklődés, de ő megmondja a tutit. Lehet, hogy igaza van, de nézőként ez az unottság és nyersesség zavaró. Kedves András, bár már valószínű, hogy le van forgatva az összes rész, de kérlek, vagy hagyd ezt a műsort abba, vagy légy kicsit emberibb, gondolj arra, hogy emberrel beszélsz. Köszönöm."

"A cápák nem jártak még Pécsett a Maci Lángosozóban ;)"

-írták a kommentelők. 

 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás