promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A desszerttel kufircoló Jim faterja legszívesebben már falhoz vágná az Amerikai pitét
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogyan Jennifer Coolidge Stifler mamája, úgy Eugene Levy Jim apja sokaknak a szemében.

Néhányan nem szeretik, de az Amerikai pite első része igazi kultikus alkotás lett még Magyarországon is. Amikor 11 millió dollárból készült vígjáték 235 millió dollárt kaszált világszinten a mozikban, nem volt kérdés, hogy érkezni fog a folytatás, aztán meg futószalagon a többi.

Adam Herz forgatókönyvíró a Malackodók című 1981-es vígjátékból és a Legénybúcsú című Tom Hanks-filmből nyert ihletet a munkájához.

Az Amerikai pite univerzuma rengeteg ikonikus karaktert kitermelt. Ott van például Jennifer Coolidge színésznő akit ma már úgy emleget a fél világ, hogy Stifler mamája. Végül csak le tudta ezt mosni magáról, mivel a Fehér lótuszban nyújtott alakítása miatt megkapta a Golden Globe-díjat. A művésznő nagyon hálás volt a sorozat író-rendezőjének, Mike Whit-nak, hogy adott neki egy esélyt így a beskatulyázása után is.

Ha Jennifer Coolidge Stifler mamája, akkor Eugene Levy a pitét kufircoló Jim faterja. Már az első részben megimádta mindenki a jófej apa figurát, amit alakított a vígjátékban. Végül neki a Schitt’s Creek című sorozat hozta meg az új kiugrási lehetőséget, amiben ráadásul a fiával, Dannel közösen szerepel, így rengeteg időt tudtak együtt tölteni.

[[cikk2]]

Eugene Levyt most már inkább a népszerű széria miatt szólítják le az utcán, aminek kifejezetten örül, mivel már a hócipője tele volt az Amerikai pitével.

„Most már a Schitt's Creek miatt ismernek fel az egész világon. Ahol bemutatták, ott mindenhol jöttek oda hozzám emberek. Az Amerikai pite dolog már roppant unalmassá vált. Az emberek minden alkalommal hoztak nekem almás pitét, amikor bementem egy étterembe vagy megjelentem egy esküvőn. Ez persze kicsit humoros, de már túl sokszor megtörtént”

- mondta a színész a The Guardiannek adott interjújában.

Eugene Levy a széria miatt az Emmy-díjat is be tudta zsebelni, ráadásul ezt a sorozat producereként is megkapta.

106844
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás