promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a film áshatja meg a Marvel sírját: jól ismert magyarhangján szólal meg Michael Keaton Batmanje a Flash szinkronos előzetesében
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

30 év után ismét Hirtling István hangján hallhatjuk magyarul az "Én vagyok Batman!"-t.

Márciusban a Shazam: Az istenek haragja fogja beindítani a DC-filmek 2023-as menetelését, de közel sem várják ezt a filmet annyian, mint a június 15-én a magyar mozikba is megérkező Flash: A Villám-ot. Persze a többség nem Ezra Miller és Barry Allen miatt fog jegyet váltani a Flash-re, ezt a szuperprodukciót is Batman fogja sikerre vinni; nem is akármelyik Batman.

Ha minden igaz, Ben Affleck ebben a DC-alkotásban ölti magára utoljára - tényleg utoljára - a Denevérember köpenyét, az igazi figyelem viszont nem rajta, sokkal inkább Michael Keaton-ön lesz, aki 1992 után újra Gotham Sötét Lovagja bőrébe bújik. A színész utoljára Tim Burton Batman visszatér című filmjében játszotta Batmant, és bár a Batgirl-ben is lett volna szerepe, a Warner vállalhatatlannak, bemutatásra képtelennek minősítette a produkciót, ezért kukázták.

Így tehát még egy pár hónapot várnunk kell arra, hogy a sokak által minden idők legjobb Batmanjének nevezett Keaton visszatérjen kultikus szerepében. Nem lesz könnyű, hiszen a rajongókat eléggé feltüzelte a Flash legutóbbi előzetese, amiben nem keveset láthattuk az idén 71 éves színészt, és természetesen a híres mondat is elhangzik benne:

„Én vagyok Batman!”

Ráadásul a magyar rajongóknak külön öröm, hogy a színészt ezúttal is Hirtling István szólaltatja meg, aki annak idején Tim Burton-filmjeiben is szinkronizálta. Az ember azt gondolná, hogy azzal, hogy Michael Keaton visszatér a DC-filmekhez, a Warner Bros. betervez egy, a Batman of the Future: Joker visszatér-en alapuló filmet, amiben Keaton utoljára eljátssza az öreg Bruce Wayne-t, és amiben felvezetnek egy fiatalabb, új Batmant. Ezt az ütőkártyát akkor kellett volna kihasználni, mikor bejelentették, hogy Robert Pattinson lesz az új Batman, de a stúdió nem akarta meglépni ezt.

Az öreg Batman így most nem egy fiatalabb Batmant fog pesztrálni, hanem Flash-t, és közös erővel próbálják meg megmenteni azt az univerzumot, amit Barry személyes okok miatt, akaratán kívül a pusztulás szélére sodort. Tulajdonképpen ez a film lesz a DC-univerzum Pókember: Nincs hazaút-ja, hiszen itt is több univerzum Batmanje teszi tiszteletét - és a rajongók még mindig várják, hogy Christian Bale is felbukkanjon akár csak pár másodpercig; erre viszont vajmi kevés esély van.

Arra viszont komoly esély van, hogy ez lesz a 2023-as év legtöbb bevételét hozó képregényfilmje, hiszen látva, hogy milyen sokan fordulnak el a hanyatló Marvel Filmes Univerzum egyre silányabb alkotásaitól, a megújulás előtt álló DC-univerzum könnyedén lekörözheti a konkurens stúdiót.

A Flash: A Villám magyar szinkronos előzetesét alább nézhetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás