promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Batman, Joker gyászol - Mark Hamill szívszorító búcsút vett Kevin Conroy-tól
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joker most nem nevet, hanem őszintén gyászolja Batmant.

Szomorú hír rázta meg a DC-rajongókat, ugyanis 66 éves korában meghalt Kevin Conroy, aki egy igazi legenda volt a Batman-univerzumban. A színész megannyi animációs filmben, sorozatban, és játékban kölcsönözte a gothami Denevérember hangját. Conroy hosszan tartó rákbetegség után, november 10-én hunyt el; halálát Diane Pershing közölte, aki a Batman: A rajzfilmsorozat-ban Méregcsókot szinkronizálta.

Kevin Conroy a Julliard School-ban végezte el színművészeti tanulmányait, ahol Robin Williamsszel játszott egy színicsoportban, ráadásul szobatársak is voltak a kollégiumban. Kevesen tudják, de Conroy élőszereplős sorozatokban és filmekben is játszott - első megjelenése egy televíziós sorozatban volt, az 1978-as How to Pick Up Girls!-ben, amiben egy bartendert játszott, majd kiemelt szerepet kapott az Another World-ben, amit aztán még számos tv-s produkció követett. Persze a világhírnevet a DC-nek és Batmannek köszönheti, akit először az 1992-es Batman: A rajzfilmsorozat-ban szinkronizált.

1993-ban jelent meg a Batman: A rém álarca, amiben szintén a gothami szuperhős hangját adta, ezt követték még olyan animációs alkotások, mint a Batman és Superman - A film (1997), Az Igazság Ligája (2001-2004), a Batman: Gotham lovagja (2008), Az Igazság Ligája: A villám-paradoxon (2013), a Batman: Az Arkham ostroma (2014) vagy a Batman: Gyilkos tréfa (2016). Utoljára a 2023-ban megjelenő Batman: Caped Crusader-ben adta Bruce édesapja, Thomas Wayne hangját, ezt a premiert viszont már nem élhette meg.

Kevin Conroy-t sokan azért tartják minden idők legjobb Batmanjének, mert tulajdonképpen továbbvitte, és tökéletesítette azt, amit Michael Keaton kezdett el Tim Burton filmjeiben. A színész ugyanis két különböző módon játszotta el Bruce Wayne-t és Batmant, mintha mindvégig két külön ember lenne. Egyik korábbi interjújában Conroy azt mondta, hogy számára Batman nem más, mint Bruce Wayne sötét oldala, éppen ezért kihívás volt neki az, hogy ugyannak a személynek hogyan tudja két különböző aspektusát eljátszani, de végül sikerült megoldania a feladatot, és ezzel örökre belopta magát a DC-rajongók szívébe.

A rejtélyes és erős Sötét Lovag illúzióját megteremtő, legendás színészt nagyon sokan gyászolják világszerte, köztük Mark Hamill is, aki oly sokszor dolgozott együtt vele. A Luke Skywalkert is megformáló színész pont ugyanakkora legenda, mint Kevin Conroy, hiszen remek párost alkottak együtt, mint Batman és Joker.

„Kevin meleg szíve, elragadó nevetése és színtiszta életszeretete örökké velem marad. Kevin maga volt a tökéletesség. Őt kedveltem a leginkább az ezen a bolygón élő emberek közül: az ő tisztessége mindenen nyomot hagyott, amibe csak belefogott. Valahányszor láttam őt vagy beszéltem vele, felvillanyozta a szellemem. Briliáns színész volt. Több generáción keresztül ő volt A Batman. Azon ritka esetek egyike volt ez, amikor a tökéletes embert találták meg a tökéletes feladatra, a világ így járt jól. A ritmusa, az árnyalatok, amiket belevitt a figuráiba, a tónusok és ahogy előadott: ezek mind segítettek engem is a színjátszás során. Ő volt az ideális partner, tökéletesen kiegészítettük egymást, kreatív tapasztalat volt vele együttműködni. Nélküle nem tudtam volna mindezt teljesíteni. Mindig is ő lesz az én Batmanem”

- búcsúzott régi barátjától Mark Hamill, aki egy közös képet is közzétett a Twitteren.

A Batman: A rajzfilmsorozat 1. évadának 49. epizódja volt az "Aki megölte Batmant" című rész, amiben elterjed a hír, hogy egy piti bűnöző megölte Batmant. Joker eleinte nem hiszi el, hogy a Denevérember valóban halott, ezért kirabol egy ékszerboltot, hogy tesztelje ellenfelét. Mivel Batman nem jön, hogy megállítsa őt, elszomorodik, és rendez neki egy temetést, ami tipikus Joker-módon történik. A Bűn Bohóc Hercege egy koporsóba zárja Batman állítólagos gyilkosát, majd a forró savba dobja. Batman végül felbukkan, és Joker gyásza is hamar elillan.

Batman "temetése" az egyik leghíresebb jelenete az egész Batman animációs sorozatnak, most viszont Joker valóban siratja a Denevérembert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás