promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„160 Kilónyi Alaszkai-Magyar Szeretet” - Vujity Tvrtko megtalálta a legnagyobb alaszkai magyart, akiről szívmelengető filmet forgatott
Borítókép:  "160 Kilónyi Alaszkai-Magyar Szeretet" feleségével, Tündével
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különleges sztorival jelentkezett a magyar újságíró.

A Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Vujity Tvrtko saját YouTube-csatornáján, amely a Tvrtko a Föld körül címre hallgat, sorra bemutatja a nézőknek a világ, szerinte legérdekesebbnek és legizgalmasabbnak tartott tájait és vidékeit, és bizony nagyon sokszor találkozik ezeken a különleges helyeken magyarokkal is, akiket már az életük egy fontos része új lakóhelyeikhez köt.

Legújabb videójában, a jeges csodák birodalmába, Alaszkába látogatott, és többek között olyan magyarokkal találkozott, akik Alaszkát választották új otthonuknak. Tvrtko a riportban, amelyben gyönyörű képeket láthatunk a lenyűgöző tájakról, arra a kérdésre is keresi választ magyar emberektől, hogy

miért éppen Alaszka?

Alaszkában 150-180 magyar ember él, és a többségük már el sem akar menni innen. A riportban megismerkedhetünk egy igazán különleges alaszkai-magyar történettel is, Tedd Kelly sztorijával is, aki ugyan száz százalékban amerikai származású, részben mégis magyarnak vallja magát, úgy is nevezik őt, mint a "160 Kilónyi Alaszkai-Magyar Szeretet". Igen, tényleg így hívják Tedd Kelly-t, aki annyira szereti a magyarokat, hogy barátaitól kapta ezt a szívmelengető becenevet. Tedd Kelly amúgy tökéletesen beszél magyarul, felvette a magyar állampolgárságot is, és a riportban azt is elárulta, hogy mi az, ami leginkább hiányzik neki Magyarországról a távoli Alaszkában.

A józsefvárosi lángosi piac, és azt is elárult Tvrtko-nak, hogy ha legközelebb Magyarországra látogat, a lángos lesz az, amire azonnal sort kerít majd.

A videóban a nagy kérdésre adott rengeteg válasz mellett sok izgalmas alaszkai kuriózum is sorra kerül, ilyen például orosz Alaszka is, amely négy orosz faluból áll, és amely történelmi emléket állít annak az időszaknak is, amikor Alaszka még az Orosz Birodalom része volt a 19. század derekáig. Ezek után azt is megtudhatjuk, hogy Alaszka központja az egyetlen olyan főváros a világon, amelyet nem lehet megközelíteni közúton, autóval.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás