promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországtól brutális távolságra, az őserdő közepén bukkantak rá egy elfeledett magyarra, Vujity Tvrtko videóban számolt be a részletekről
Borítókép:  Tvrtko a Föld körül / YouTube (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az újságíró ismét nagy sztoriba botlott.

Újabb gyöngyszemre bukkant a nagyvilágban Vujity Tvrtko író, oknyomozó újságíró és televíziós riporter, aki a legújabb sztoriját a Promotions.hu oldallal is megosztotta. A Tvrtko a Föld körül nevű YouTube-csatorna legfrissebb videója Hawaii természeti csodáiról szól, ám nem vallana az újságíróra, ha nem vitt volna ebbe is egy elképesztő csavart.

A produkció egyik főszereplője ugyanis magyar, pontosabban olyan honfitársunk, aki még sohasem lakott Magyarországon, de még a mesés csendes-óceáni szigeteken kívül sem. Dzsungel Józsika Joseph Kekedi (vagyis Kékedi József) néven látta meg a napvilágot, magyar kivándorló szülők gyermekeként. Egy Alohilani nevű farmon született, az őserdő kellős közepén, és annak ellenére, hogy iskolában nem tanulhatta a nyelvünket, gyönyörűen beszél magyarul.

„Józsika óvodás kora óta a kókuszpálmák szerelmese. Már pici korában is műanyag motoros fűrésszel játszott. Hiába volt jó tanuló, ő kókuszpálma-favágó szeretett volna lenni, és az is lett”

– osztott meg velünk Tvrtko egy meghökkentő, mégis szívmelengető információt. Az említett munkához kiemelkedő fizikai erőnlétre és nagy koncentrációra van szükség, a kókuszpálma nyírása, tisztítása igen veszélyes feladat, hiszen nagy magasságokban kell dolgoznia a szakembernek.

Dzsungel Józsika mindezzel együtt Hawaii egyik legkeresettebbje ezen a téren, gyakran repked a szigetek között egy-egy munkáért, sőt, természeti katasztrófák idején a hatóságok is a segítségét kérik a favágásban.

A fizetség nem rossz, ugyanis egy kókuszpálmáért 100 dollárt kér, ráadásul megkapja a rajta lévő kókuszokat is. Ezeket aztán behűtve árusítja a turistáknak, darabját 5 dollárért. Le sem tagadhatná, hogy magyar vér csörgedezik az ereiben, ezt az élelmességet csak örökölni lehet.

Józsi vett magának egy lávamezőt is, ahol a terület rendberakása után fehér ananászt kezdett el termeszteni. Ez sem kockázatmentes vállalkozás, hiszen a hawaii Nagy Sziget bizonyos lávazónáiban semmilyen biztosítást nem kötnek sem lakásra, sem telekre, mert bármikor kitörhet a vulkán, és mindent elvihet a szétfolyó láva.

A férfi – mivel járt már nálunk – pontosan tudja, hogy „a magyar csajok a legszebbek a világon”, ezért szívesen kipróbálná a budapesti életet. Amikor megkérdezik, ő mindig magyarnak, illetve hawaii magyarnak tartja magát. Politikával nem foglalkozik.

További érdekes részletek a videóban:

Képek Dzsungel Józsikáról:

0

Fotók: Tvrtko a Föld körül / Vujity Tvrtko

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás