promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Wartburg autómárka neve? Nagyon meg fogsz lepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre gondoltál volna?

Valójában minden márkának van valamiféle eredettörténete, ami nagyon sokat árul el az adott termékről. Persze ezek nélkül is meglennénk, de ezekkel sokkal izgalmasabb az életünk. Korábbi cikkeinkben már felfedtük előttetek a Trabant, a Lada és a Dacia nevének eredetét is, most új cikkünkben következzen a Wartburg, amely szintén egy olyan csodajármű, amely bizony nagyon szép emlékeket ébreszt sokakban, egy igazi nosztalgiafaktor.

De mégis honnan jön a név?

Valószínűleg sokan találgattak már, és a burg szó után szinte biztos, hogy sokan arra gondoltak, hogy a Wartburg esetében egy városnevet kell keresnünk az az autómárka neve mögött.

És valójában majdnem ez is az igazság, egy kis érdekességgel.

A Wartburg autómárka neve egy németországi vár, Wartburg névből származik. A vár az egyik legfontosabb történelmi emlékhely Türingia tartományban, középkori eredete és kulturális jelentősége miatt az UNESCO Világörökség része, így rendkívül népszerű hely a turisták körében is.

Az autómárka nevét az egykori német autógyártó vállalat, a VEB Automobilwerk Eisenach adta, amely az NDK-ban (Német Demokratikus Köztársaságban) gyártotta az autókat. Az első Wartburg modellt 1956-ban mutatták be. Az autómárka neve tehát az Eisenach-i vár nevéből származik, amely a Wartburg nevet a középkorban kapta. A vár egy elképesztő látványosság, ős többek között olyan hírességek is megfordultak a falai között, mint Luther Márton, aki 1521-ben és 1522-ben töltött itt egy hosszabb időszakot, amikor a Biblia fordításán dolgozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás