promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris leszerepelt a SkyShowtime Magyarországon? Tömegével háborognak az előfizetők
Borítókép:  SkyShowtime
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Özönlenek a panaszok az előfizetőktől, de a SkyShowtime nem foglalkozik velük.

Február 14-én indult el Magyarországon a SkyShowtime nevű streaming-szolgáltatás, ahol nemcsak a Sky és a Showtime kínálatát érhetjük el, de ide kerülnek fel az Universal és a Paramount produkciói is, továbbá a DreamWorks Animation, a Nickelodeon, a Paramount+ és a Peacock tartalmai is. Hihetetlen, de ezért a szolgáltatásért most bárki hozzájuthat mindössze egy ezresért - ma már egy kedvezményes napi mozijegy sem jön ki ebből az összegből -, de fontos hozzátenni, hogy ez nem azt jelenti, hogy mostantól életünk végéig 990 forintot fogunk fizetni érte.

Ezt egyébként sokan félreértik a magyar előfizetők közül, pedig a SkyShowtime nem árul zsákbamacskát: mindössze arról van szó, hogy akik április közepéig előfizetnek a szolgáltatásra, azok életük végéig a mindenkori havidíj felét fogják csak fizetni; vagyis ha megemelik a teljes havidíjat mondjuk 4000 forintra, akkor a korai előfizetők csak 2000-et fognak fizetni.

Bár a SkyShowtime-nak rengeteg hibája és hiányossága van, ez a 990 forintos kezdeti havidíj mégis képes elvonni a figyelmünket róluk. Jelenleg 577 filmet és 132 tévésorozatot találhatunk a SkyShowtime kínálatában, ami így első ránézésre szép mennyiségnek tűnhet, de ha megnézzük azt, hogy például a Halálos iramban-szériából csupán a 2. rész van fent (pedig biztos sokan tartanának Családi maratont a tavasszal debütáló 10. epizód előtt), a Vissza a jövőbe-trilógiának csak a középső etapja, míg a Shrek-filmekből egyedül az utolsó, 4. része nézhető meg, akkor azért kinyílik a bicska a zsebünkben. Ráadásul a sorozatok közül is nagyon sok hiányos: valaminek csak az eleje, valaminek pedig csak a vége van fent. És ha teszem azt, egy előfizető most kapna kedvet a Twin Peaks-hez, akkor érje csak be az utolsó évaddal?! Ne már...

És ez csupán a jéghegy csúcsa, hiszen tényleg nagyon sok sebből vérzik egyelőre a SkyShowtime, nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy egyes filmek teljesen más szinkronnal kerültek fel, mint amikkel régen megszokhatták. Az Ovizsaru-ban eredetileg Gáti Oszkár volt Arnold Schwarzenegger magyar hangja, de most lecserélték Schneider Zoltánra, a Hannibal című filmben pedig már nem Sinkó László hidegrázóan zseniális hangján szólal meg Anthony Hopkins; akik ezen a platformon nézik ezt a filmet, kénytelenek beérni Csankó Zoltánnal.

Sokan észrevették már, hogy a SkyShowtime-on jelenleg nincs 4K felbontás, mindent Full HD-ban kínálnak, amivel még nem is lenne akkora probléma - bár ma már a 4K olyan természetes, mint a húsleves-rántott hús kombó egy vasárnapi ebéden -, de az már komolyan sérti a fülünket, hogy mindent csak sztereóba tudunk hallgatni.

Ettől függetlenül nem mondjuk le máris a szolgáltatást, adunk időt nekik, hogy gatyába rázzák magukat, mindenesetre az előfizetői panaszok és negatív vélemények egyre csak özönlenek a streaming magyarországi Facebook-oldalára. A Promotions is készített egy kis közvélemény-kutatást, amiben felmértük az előfizetők problémáit és véleményeit. Ebből láthattok most néhányat:

„Engem az érdekelne, PS5-re mikor lesz elérhető app. Én pl. mindegyik szolgáltatót PS5-ön nézem, és nem szeretnék egy szolgáltató miatt médiaboxot is venni. Amúgy maga a szolgáltatással nincs bajom. Amit hiányolok, a többi Star Trek-sorozat, de előbb-utóbb majd csak felteszik”

„Az appok hiánya konzolokra elég ciki…”

„Nekem eddig pozitív véleményem van róla. Webes felületen regisztráltam 14-én, simán ment minden. Megkaptam az 50 százalékos kedvezményt, egyszer vonták le a díjat. Android telefonon, Android 9-es TV-n és PC böngészőn keresztül használjuk. Mindegyiken jól fut. Szombat este a TV-n volt egy kis akadás, de az kezdeti dolog. A kínálat nekem/nekünk tetszik. Sok műfajban van fent film és sorozat. Van miből válogatni. És úgyis bővülni fog a közeljövőben. Eddig 1 filmmel találkoztam, amihez nincs magyar szinkron és felirat sem. De amiket eddig néztem (Halo, Hősök, Indiana Jones filmek, Mission Impossible filmek, animációs filmek) minden szinkronos volt. Az hogy csak HD a felbontás és 2.0-ás a hang nem zavar. Ezeket később úgyis feljavítják. Én csak ajánlani tudom mindenkinek!”

„Lassú, akad, fagy, bugos és egyelőre nagyon gyatra a kínálat. Egyszerűen sz*r! Ezer forintért elszenved az ember ezért a Wish-es Netflix-szel, de 2000 ft-ot szégyen lenne elkérni érte. A Disney+-nak is van egy-két működésbeli hibája, de együtt lehet élni vele, ez viszont botrány fos, mint valami béta 0.5 verzió”

„2017-nél régebbi tévéken, főleg Samsung-on nem megy, és nem is lesz megoldás”

„Én nem nyavalygok... majd lesz jobb is, idővel, remélem...NADE!!!! Az azért mégis tűrhetetlen állapot, hogy a Vissza a jövőbe c. film új szinkronnal van fent... korrigálhatnák a hibát. Én konkrétan ezért a filmért fizettem elő...”

„Néhány szűkszavú információval letudták, hogy itt Magyarországon elég a népnek a HD, ami néhol kérdéses, hogy FHD lenne, ugyanis azt írták, hogy 1080p. Csak elvétve látni 5.1-es hangmegjelölést, azt is csak az angol, illetve az eredeti nyelvnél, magyar szinkronnál meg egyáltalán nem, pedig köztudott, hogy a mozis szinkronok 5.1-esek. TV-szinkronnál ne is várjuk, de ez a magyar oldal hibája. Az viszont nem, hogy a magyar hangmegjelölés alatt sokszor cseh vagy valamilyen más nyelven szólal meg a film. A SkyShowtime kiadhatott volna egy konkrét időpontot, hogy mikortól várható a 4K és a többcsatornás hangtámogatás, természetesen ott, ahol rendelkezésre áll. Egységesíthetnék a feliratok kinézetét is. A számítógépes böngészőben például be lehet állítani a felirat nagyságát, színét és hátterét. De ez semmilyen hatássl nincs a TV-s Android app-ra, mint pl. a Netflixnél, ahol ha PC-n beállítom, akkor ugyanúgy jelenik meg a TV appon is”

A megkérdezettek véleményeivel, panaszaival, illetve a saját kérdéseinkkel megkerestük a SkyShowtime Magyarországot, de leveleinkre egyetlen válasz sem érkezett tőlük. Ezzel kapcsolatban is panaszkodnak az előfizetők, hogy a szolgáltató gyakorlatilag semmibe veszi a reklamációkat, úgy tűnik, nem kívánnak foglalkozni a hibákkal.

Mindenesetre ha idővel tényleg jobb és minőségibb lesz a kínálat, akkor a SkyShowtime könnyen beelőzheti majd az HBO Maxot, a Disney+-t, és a Netflix-et is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás