promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, hogy milyen LEGO-készletet vehetnek meg végre a Star Wars rajongói
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2023-as évben meghallgatásra került a Star Wars-rajongók LEGO-követelése, és a pletykák szerint nyártól már meg is vásárolhatjuk a Yavin 4-en található Lázadó bázist, amely központi szerepet töltött be az Egy új reményben és a Zsivány Egyesben. 

1999-ben a LEGO és a Star Wars-jogokat akkor birtokló Lucasfilm komoly hullámokat akart megülni, lévén akkortájt indult útjára a mozikban az előzmény trilógia első része, a Baljós árnyak. Azonban a dán játékgyártó már akkor sem csak az aktuálisan futó filmek nézőit és a gyereksereget akarta megszólítani. A LEGO-nál ugyanis már ekkor tudták, hogy a 70-es és 80-as évek egykori gyermekei is örömteli nosztalgiával fognak hozzányúlni a klasszikus epizódok emlékezetes járműveihez, épületeihez, nem is beszélve az egyre részletgazdagabb minifigurákról. 

Szinte hihetetlen, de a LEGO és a Star Wars házassága azóta is töretlen, és a dán gyártó (többek között a nyíregyházi üzemmel karöltve) továbbra is a történelmi jelentőségű űropera legjelentősebb merchandising-beszállítója. A "kockák" végigkövették az előzmények és a mellékszálak eseményeit, helyszíneit és új szereplőit. Sőt, az elmúlt évtizedben már a mai generáció legfrissebb hőseit és antagonistáit is a kezünkben tarthattuk. Megépíthettük Rey és Kylo Ren legendássá váló űrhajóit, jeleneteit. 

Érdekesség, hogy a mindig meg-megújuló Star Wars készletek ellenére a legnagyobb gyűjtői igény még mindig az eredeti trilógia részei iránt a leginkább fizetőképes. Ennek lehet a pletyka szerint a következő állomása a Yavin 4-en található lázadóbázis, melyet már évtizedek óta követelnek a földi halandók. Azonban ez a készlet a tervezői és prototípus-fázisnál sosem jutott még tovább. Állítólag idén augusztusban mégis ott lehet majd az üzletek polcain. Ára a várakozás szerint 160 dollár lesz, és 1067 darabból fog állni. Része lesz az emlékezetes torony, egy kultikus dizájnú Y-szárnyú, továbbá 12 darab minifigura. Utóbbiak között várhatóan ott lesz Luke Skywalker, Han Solo és Leia hercegnő. 

A hivatalos bejelentés egyelőre várat magára, de az információk a megbízhatónak számító brickfanatics.comról származnak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás