promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy igazi Jedi mester is beszállt az orosz-ukrán háborúba, ha őt hallják Ukrajnában, mindenki azonnal megnyugszik
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mark Hamill szeretett karakterén, Luke Skywalkeren keresztül lép be az orosz-ukrán háborúba, mégpedig úgy, hogy az oltalmazottak az ő hangján keresztül hallhatják az üzenetet, miszerint elmúlt a veszély, és vége a légiriadónak. 

Volt idő, mikor a Csillagok Háborúja filmek sztárja, Mark Hamill a háta közepére sem kívánta a terjedelmes fantázia-univerzum iránti rajongást. A még mindig csak hetvenegy esztendős színész azonban az elmúlt évtizedekre elfogadta, hogy immár haláláig egybeforrt egykori karakterével, Luke Skywalkerrel. Sőt, a veterán művész belátta, hogy akár a világot is jobb hellyé tudja majd változtatni azáltal, ha felhasználja a saját, de főleg az általa eljátszott karaker népszerűségét. Hamill ugyanis nem közvetlenül, de híres pacifistaként kiveszi a részét az Ukrajnában zajló háborúból. 

Hamill az olasz Politico című lapnak nyilatkozott. Elárulta, hogy az Ukrajnában használatos légiriadós alkalmazásban az ő hangján hangzik el, mikor az adott területen élők fellélegezhetnek, mert elmúlt a légiriadó jelentette veszélyhelyzet. Sőt, a hat Star Wars-moziban is feltűnt színész arról is beszámolt, hogy még pénzt összekalapozni is hajlandó azért, hogy az ukrán nép sikeresen legyen képes megvédeni hazáját. Hamill több év után először ismét pénzzé teszi a tőle származó dedikált tárgyakat, elsősorban filmes plakátokat. A befolyó bevételt pedig az "Army of Drones" alapítvány kapja. Mindezt pedig saját maga árulta el a Politiconak adott interjújában, amelyben magáról szokásához híven tréfásan nyilatkozik:

„Színész vagyok, illúziókkal és fantáziákkal foglalkozom. Olyan vagyok, mint egy modern kori udvari bolond. Ám az Ukrajnát segítő szerepem is sokkal értelmesebb, mint amit megszoktam. És örömmel teszem ezt. A plakátok várhatóan megérkeznek Kijevbe, és bármelyik nap árusításra kerülhetnek. A drónok nagyon fontosak ebben a konfliktusban. Ezek a szemek az égen. Ők védik és figyelik a határt. Nem szoktam hozzá, hogy a világ vezetői felvegyék velem a kapcsolatot. Minden demokrata, aki megkért, hogy segítsem őket a kampányukban a megjelenéseimmel, az igent kapott.”

- büszkélkedett a színész óriás.

Az Army of Drones a United24 adománygyűjtő platform és az ukrán hadsereg, valamint a Vologyimir Zelenszkij vezette ukrán kormány közös "vállalkozása" a folyamatos drónutánpótlás biztosítására. Edddig erre a célra nem kevesebb, mint 252 millió eurót sikerült összegyűjteniük a támogatóknak köszönhetően. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás