promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Manipulálják a Szerencsekereket, senki se nyerhet nagy összeget? A TV2 reagált a nézők vádaskodásaira
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Súlyos vádak érték a Szerencsekerék című műsort.

Komoly vádakkal illetik a nézők az ország legnépszerűbb műsorát, a Szerencsekereket. Többen úgy vélik, hogy a műsor készítői manipulálják a játék menetét, hogy az esetek többségében inkább a sztárjátékos kerüljön be a fődíj játékba. A nézők viszont még tovább gondolták ezt az egész manipulációs teóriát, szerintük ugyanis az sem mindegy, hogy egy játékos mekkora pénzzel jut be az utolsó körbe, és az összegyűjtött pénz mennyiségének megfelelően szabják meg, hogy mennyire nehéz feladványt adnak a döntőben.

Hogy érzékeltessük, mire is gondolnak a nézők, két példát hoztunk a közelmúltból:

A február 15-ei adás fődíj játékába Erdei Zsolt jutott be 6 millió 590 ezer forinttal. Madár igyekezett jól összeválogatni a betűket, de sajnos a 14 betűből álló szónak a fele sem villant fel neki. Zsoltnak esélye sem volt arra, hogy ennyi betűből fejtse meg a feladványt, végül az összes pénz elbukta.

A február 16-i adás fődíj játéka már merőben máshogy alakult: Pély Barna óriási szerencsével, 1 millió 325 ezer forinttal jutott be a döntőbe, ahol egy "mesés szitkozódást" kellett megfejtenie. Kétségtelen, hogy ezt a feladványt akár egyetlen betű nélkül is könnyedén meg lehetett volna fejteni, de Barna jól is választott mássalhangzókat, így aztán az igencsak hosszú feladványból mindössze 3 betű hiányzott.

Hozzá kell tenni, hogy ha Barna egyetlen mássalhangzót és magánhangzót sem talált volna el, akkor is könnyű dolga lett volna, hiszen a Kasza Tibi által megadott, fix betűkből 15 darab villant volna fel. Ez azt jelenti, hogy az összesen 21 betűből álló mesés szitkozódásból csupán 6 betű hiányzott volna, vagyis Pély Barna akkor is nagy eséllyel, pár másodperc alatt fejtette volna meg a feladványt, ha az ő betűi közül egy sem szerepelt volna benne.

Minden bizonnyal a fenti példák miatt is gyanakodhatnak a nézők, akik dühös kommentekben manipulációval vádolják a produkciót. Ráadásul a legutóbbi adás kapcsán egy másik eset miatt is felháborodtak.

A 4. fordulóban Gábor, aki addig a legtöbb pénzt gyűjtötte össze, egy balszerencsés pörgetés során csődöt kapott, és mindent elveszített a fődíj játék kapujában. Sajnos a Szerencsekerék éppen úgy állt meg, hogy még pont nem billent át a nyilacska a következő szeletre. A nézők viszont meg vannak róla győződve, hogy a nyilacska már átcsúszott a csődről, és más esetben Kasza Tibi mindig azt mondja, hogy ilyenkor mindig azt kell nézni, hogy hol áll a nyíl hegye.

(Kép: TV2 Play/screenshot)

„Nem is volt csőd szerintem a Gáboré de mindegy, elég furcsák ezek a helyzetek”

„Más esetekben ilyekor már azt mondták, hogy átbillent”

- olvashatók a kommentek a műsor közösségi oldalán, de az egyik néző szerkesztőségünknek is küldött levelet ezzel kapcsolatban az adás után:

„Felháborítónak tartom, hogy ennyire látványosan manipulálják az egészet. Régen a Szerencsekerék egy szerethető vetélkedő volt, ami tényleg a játékról szólt, de ez az új változat már csak Kasza show. Ráadásul itt nem is lehet nagy pénzeket nyerni, mert vagy tök "véletlenségből" elveszíti az illető az utolsó körben, vagy bejut a fődíjjátékba, de olyan feladványt kap, hogy esélye sincs kitalálni. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a sztárok jutnak be a döntőbe, akiknek amúgyis van pénzük, meg elvileg ha ők nyernek, fel kell belőle ajánlani valakinek. Mostanában ez is teljesen elmarad, nem tudni, hova mennek azok a pénzek, amiket megnyernek, vagy megtartják? Vagy megkapják egyáltalán, mert azt is el tudom képzelni, hogy a TV2 rendelkezik róluk...szóval elég sok gyanús dolog van itt, és ahogy látom, nem csak az engem zavarnak ezek a dolgok. Igazán utána járhatna valaki, mi történik a műsorban”

Olvasónk a levelében arra is felhívta a figyelmet, hogy Gábor azután veszítette el minden pénzét, hogy 1 millió forintot kapott a zsákbamacskától. Viszont a férfi tényleg egy emberi hiba miatt döntött úgy, hogy inkább a pénzt választja? Az esetek többségében ugyanis a játékosok inkább a garantált tárgynyereményre mennek rá, ha kipörgetik a zsákbamacskát, ebben az esetben viszont becsúszott egy kellemetlen baki.

„És az feltűnt egyébként, hogy szerencsétlen pasas gyakorlatilag pár pillanat alatt veszített el mindent, miután a zsákbamacskás baki miatt bezsebelte az 1 misit??? Nyilván ez is véletlen meg balszerencse, ugye?!”

- áll a levélben.

Ugyanis egy zenélő wc-szőnyeg volt a tárgynyeremény, ami még akkor szólalt meg véletlenül, mikor Gábor még el sem döntötte, melyik nyereményt válassza. Miután mindenki hallotta a mókás, játékszerű hangeffekteket, Gábor gondolhatta, hogy egy olyan tárgy lehet a paraván mögött, aminek nem sok hasznát venné, ezért inkább a pénzt választotta. Az pedig már bebizonyosodott, hogy ha a garantált tárgynyeremény valami egyszerű, felesleges, mókás dolog, akkor a szelet alatt óriási össze lapul. Gábor viszont nem sokáig tudott örülni az 1 millió forintjának, mert a következő forgatásnál le is felezte a pénzét, majd kipörgette a csődöt is.

Szerkesztőségünk megkereste a TV2 Sajtóosztályát, és megkérdeztük őket azokról a dolgokról, amiket a nézők az elmúlt időszakban felhoztak a produkció ellen.

„A Szerencsekerék az idei évben a TV2 legnézetebb műsora, hatalmas népszerűségnek örvend, így érthető, hogy a figyelem középpontjában van. A most futó évadban eddig 12 civil és 9 ismert ember nyert a Szerencsekerék fődíj játékában. Nem manipuláljuk a műsort, minden kizárólag a játékosok tudásán és szerencséjén múlik”

- válaszolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás