promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eredetileg nem is Lindának hívták volna a szemtelen rendőrlányt – így néz ki a 66 éves Görbe Nóra
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő jó ideje kilépett a rivaldafényből.

Utánozhatatlan, rémisztő üvöltéssel kezdődött minden Linda-epizód a nyolcvanas években, a magyar nézők viszont alig várták, hogy újra felcsendüljön a főcím, és láthassanak egy újabb részt a szemtelen, de elhivatott rendőrlány kalandjai közül.

Görbe Nóra színésznő ezzel a sorozattal futott be, és alighanem nyugodtan nevezhetjük a Lindát pályája csúcsának is. A vicces és izgalmas krimiszéria 3 évadot élt meg, az elsőt 1984-től, a másodikat 1986-tól, a harmadikat 1989-től vetítette a Magyar Televízió.

Görbe Nóra 28 és 33 éves kora között forgatta az egyes epizódokat, és nem sokszor kellett dublőrhöz folyamodnia, hiszen már a nyolcvanas évek legelejétől taekwondózott, és egészen a zöld öves fokozatig jutott. Gyerekként pedig balettozott, illetve ritmikus sportgimnasztikára járt, vagyis ideálisabb főszereplőt el sem lehetett volna képzelni.

Családilag is komolyan kötődött a színjátszáshoz, édesapja a Kossuth-díjas Görbe János volt, akire az idősebb korosztály még biztosan emlékszik az Emberek a havason, az Ének a búzamezőkről, a Föltámadott a tenger és még számos más ikonikus magyar filmből.

A karatés lány története főiskolás korában pattant ki Gát György rendező-producer fejéből, aki lényegében a feleségére írta az egész sorozatot, hiszen 1976-tól 1992-ig házasságban élt a színésznővel.

A Magyar Televízió az első három részt csak próbajelleggel engedte leforgatni, mivel azonban a Linda nagy sikert aratott, jöhetett még kétszer hét új epizód. Eredetileg Katának hívták volna a főhőst, ám a Linda külföldön is ismerősen csengő név, ezért végül amellett döntöttek.

Görbe Nóra 2006-ban újra férjhez ment, ám a boldogságuk nem tartott sokáig Ormos Péter fogorvossal. A férfi megbetegedett, és 6 év küzdelem után 2016-ban feladta a harcot a rák ellen. És Linda? Ő ma már 66 éves, visszavonult a rivaldafényből, és megbékélt a sorsával, amit azért is tehet meg, mert mindig bizton számíthat a régi rajongók szeretetére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás