promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legbetegebb múzeumai: el se hinnéd, milyen tárgyakból képesek kiállítást csinálni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hűtlen szerelmesek tárgyai vagy 500 éves kutyanyakörv is ki van állítva a világ legmorbidabb múzeumaiban.

Meguro Féreg Múzeum, Tokió, Japán

Akik hajlamosak a nyavalygásra, valószínűleg kerülniük kell ezt a japán múzeumot, amelyet Dr. Satoru Kamegai szenvedélyes parazitológus hozott létre 1953-ban. Több mint 60 000 példány található a múzeumban, valamint 50 000 parazitológiai könyv.

Az egyik különösen hátborzongató kiállítási egyed a 8 méter hosszú galandféreg, ami egy mérőszalag mentén ki van nyújtva, ahol tökéletesen látható rémisztő hosszával együtt.

Kutyanyakörv Múzeum, Kent , Anglia

A mai kutyáknak világi jó dolguk van. A gazdik számára nagyvárosi kutyák családtagként vannak kezelve, könnyű dolguk van. A Leeds Castle lenyűgöző múzeumának kiállításai között szerepel egy olyan tárlat, amelyben több száz évvel ezelőtti nyakörvek szerepelnek. Egyik ékes darabja a gyűjteménynek egy tizenötödik századi nyakörv, amelyet spanyol vadászkutyák viseltek, hogy megvédjék a nyakukat a medvéktől. Ennél azért elegánsabbak a barokk korból származó díszes, aranyozott minták és a tizenkilencedik századból származó ezüstgallérok.

A múzeumot 1977-ben alapították, amikor Gertrude Hunt régiséggyűjtő 60 nyakörvből álló, szeretett gyűjteményét ajándékozta a kastélynak. Azóta a múzeum folyamatosan bővült, és mára több mint 130 nyakörv látható a XVI. századból.

McDonald's Big Mac Múzeum, Pennsylvania , USA

A pennsylvaniai Big Mac Múzeumot Jim Delligatti alapította, aki megnyitotta Nyugat-Pennsylvania első McDonald's éttermét. Megalkotta a Big Macet is, egy olyan terméket, amelyet először 1967-ben árultak éttermében, mindössze 45 centért.

A látogatók mindent megtudhatnak a márka történetéről, és böngészhetnek a McDonald's emléktárgyak gyűjteményében, amely magában foglalja a világ legnagyobb (bár műanyag) Big Macjét.

Kenyérkultúra Múzeum, Ulm , Németország

Legyen szó meleg perecről vagy finom rozskenyérről, a németek imádják a tészta alapú termékeiket. Ezt a múzeumot két vállalkozó alapította, akik pékségben dolgoztak, mielőtt 1960-ban megnyitották első állandó kiállításukat.

Hamarosan múzeummá vált, amelyet ma egy jótékonysági alapítvány működtet. A látogatók megtekinthetik a sütőeszközök lenyűgöző világát, megcsodálhatják a kenyérrel kapcsolatos művészetet, és megismerhetik a kenyér fontosságát az élelmiszerbiztonság szempontjából. Már csak attól jól lakunk, hogy rá gondolunk.

Sulabh Nemzetközi WC-múzeum, Újdelhi , India

Dr. Bindeshwar Pathak higiéniai szakértő által alapított múzeum három részre oszlik: ókori, középkori és modern. Az ókori részben az első mesterséges vécékre vonatkozó kiállítások láthatók (melyeket Kr. e. 3000-ben Pakisztánban találtak), míg a középkori részben kézzel festett, díszes osztrák vécécsészék tekinthetőek meg a látogatók által.

A modern részben csúcstechnológiás japán és koreai WC-ket találni, valamint a világ legnagyobb „vécékomplexumának” másolatát, amely a nyugat-közép-India Maharashtra városában található.

Összetört kapcsolatok Múzeuma, Zágráb , Horvátország

Ezt a furcsa és egyben csodálatos múzeumot két zágrábi művész hozta létre, akik egykor randevúztak, és amikor elváltak, azzal viccelődtek, hogy múzeumot kellene létrehozniuk kapcsolatuk tiszteletére.

Egy maroknyi emlék hatalmas gyűjteménnyé nőtte ki magát, és ahogy elterjedt a híre a múseumnak, a megtört szívű szinglik a világ minden tájáról adományoztak tárgyakat. A figyelemreméltó kiállítási tárgyak közé tartozik például”terápiás eszköz” (balta), amellyel egy adományozó összetörte egy hűtlen partnere bútorait, valamint több hűtlenség vagy a kapcsolat végét jelentő emléktárgy.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás