promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent az RTL tévécsatorna neve valójában? Erre sosem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre gondoltál volna?

Mik azok a betűszók? Szakszerűen mondva a mozaikszók egy típusa, legtöbbször a nagybetűvel kezdődő szavakat képviselnek, amelyek egymás után jönnek, ilyen az ELTE vagy éppen a MÁV is, de ide tartozik a NATA vagy éppen az UNESCO is.

És ide tartozik az RTL is.

Minden nap nézzük a műsorát, mégis megeshet, hogy nem ismerjük a jelentését, hogy az RTL micsoda betűszó is, mit jelent pontosan. Pedig már közel 26 éve szinte minden nap találkozhatunk ezzel az elnevezéssel, ki többet, ki pedig kevesebbet. Amúgy az RTL (korábban RTL Klub) magyarországi történetéhez tartozik az is, hogy a csatorna tesztadása még 1997. október 7-én történt meg, méghozzá három nappal a TV2 indulása előtt. Ám hivatalosan csak október 27-től vannak rajta rendszeres adások.

De mégis honnan jön a név?

RTL Group: Európa egyik vezető médiavállalata, amelynek tévécsatornái, rádiók, online platformok és egyéb médiafelületek tartoznak hozzá, amelyek igen ismertek az egész világon, ha kimondjuk, azonnal tudjuk, hogy miről van szó. Az RTL Group médiavállalat neve a "Radio Télévision Luxembourg" rövidítése.

A Radio Télévision Luxembourg (RTL) története közel 100 évvel ezelőttre tekint vissza, 1932-ben hozták létre a céget. Az RTL a világ első privát rádióállomásaként kezdte működését, és azóta széleskörű médiává nőtte ki magát. Az RTL jelenleg Európa egyik vezető médiavállalata, tévécsatornák, rádiók, online platformok és egyéb médiafelületek üzemeltetésével foglalkozik több országban, köztük Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Hollandiában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás