promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Polip jóképű Cattani felügyelője megöregedett, és bumfordi orrú nagypapa lett belőle
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Michele Placido idén lesz 77 éves.

A rendszerváltás előtti Magyarország egyik nagy kedvence volt A Polip című olasz tévésorozat. Könnyen kitalálható, hogy a maffia és a rendőrség harca állt a 10 évadból álló széria középpontjában, és az izgalmas epizódok a hazai nézőket is a képernyők elé szögezték.

A Polipot (olaszul: La piovra) 1984-ben kezdték el sugározni Olaszországban, és 2001-ben vetítették az utolsó részeket, ami példátlan sikernek számít ebben a műfajban. A magyar nézők egyértelmű kedvence volt Corrado Cattani felügyelő, akit azonban néhány évad után meggyilkoltak, így a produkció nélküle folytatódott tovább.

A sármos rendőr alakítója Michele Placido volt, aki A Polip indulásakor még a 40. életévét sem töltötte be, ám a tisztes őszes halántéka, és állandóan komoly ábrázata miatt sokkal idősebbnek tűnt. Idén májusban ünnepli a 77. születésnapját, vagyis mostanra tényleg megvénült.

Hogy mindez előnyére vált-e? Aligha, hiszen eltűntek a kemény, férfias arcvonásai, és itt maradt nekünk helyette egy bumfordi orrú olasz nagypapa. Az 1946-ban született színész viszont ma is aktív, bár természetesen már túl van pályája zenitjén.

Placido színpadi színészként kezdte karrierjét, és csak az 1970-es évek legvégén tett szert szélesebb körű ismertségre. A nemzetközi hírnevet A Polip hozta meg számára, és annak sikerét később sem tudta felülmúlni.

Érdekesség, hogy a jóképű férfi egy darabig valóban rendőrként szolgált Rómában, és 1968-ban maga is részt vett az elhíresült Valle Giulia völgyi csatában, amelyben olasz militánsok csaptak össze a rendőrséggel. Több ezer ember ütlegelte egymást, és közben 8 rendőrautót tettek tönkre a lázongók.

Placido a színésznő Simonetta Stefanellit vette feleségül, ám 1994-ben elvált tőle. A lányuk, Violante Placido szintén a szülei szakmáját választotta. Híres apja 2012-ben ismét megnősült, de 5 évvel később az a frigy is zátonyra futott. Violante egy kellemes szőke szépséggé vált:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás