promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivágták Bud Spencer filmjének legjobb részeit, egy bunyójelenetet is durván megnyestek az Aranyeső Yuccában című westernből

Kivágták Bud Spencer filmjének legjobb részeit, egy bunyójelenetet is durván megnyestek az Aranyeső Yuccában című westernből

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több híres jelenetet is kivágtak Bud Spencer sikerfilmjéből.

Bud Spencer és Terence Hill több filmjéből is kivágtak annak idején jeleneteket. A Kincs, ami nincs-ből konkrétan egy 3 és fél perces részt nyestek le, amiben Alan és Charlie két korábbi kincskereső sírját találták meg, miközben nagyban kutattak a kincs után.

1981-ben mutatták be Olaszországban az Aranyeső Yuccában című spagetti westernt, amit Michele Lupo és Bud Spencer tnkább nosztalgiafilmnek szánták, ám így is nagyon népszerű alkotás lett. A produkciót azért is volt nehéz leforgatni, mert a méretes díszletvárost hatalmas pénzből húzták fel, ezért minden akciójelenetet alaposan be kellett gyakorolni, hogy ne kelljen újraforgatni egyiket sem. Az egyik kaszkadőr elmondása szerint az Aranyeső Yuccában akciójelenetei a legdrágábbak közé tartoznak, amit valaha csináltak.

Ennek a filmnek is több verziója jelent meg Magyarországon.1985-ben a teljes 92 perces vágatlan verziót mutatták be a magyar mozik, aztán itthon is forgalomba került egy vágott kópia, ami 4 perccel rövidebb volt már.

Ez a verzió már nem tartalmazta a betegek megszámolását az orvosi rendelő várójában, valamint az ágyas jelenetet sem, amiben Bud Spencer le akar feküdni az ágyra, de az mindig elbillen (ez a rész a kocsmai verekedés és a kutas jelenet között volt - a szerk.). Mindezek mellett Doki és a seriff végső csatáját is megnyesték, így aztán az újabb verzióban Bud már egyetlen ütést sem kapott ellenfelétől - pedig az eredeti verzióban ő is kapott pár jobbost.

Ma már a vágott változatot láthatjuk csak a magyar televíziós csatornákon, és ez a verzió is jelent meg DVD-n. Szerencsére valaki feltöltötte őket a legnagyobb videómegosztó csatornára, így most ti is megnézhetitek, melyik jeleneteket kukázták. Talán még nem láttátok az Aranyeső Yuccában kivágott jeleneteit.

Borítókép:  IMDb

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás