promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivágták Bud Spencer filmjének legjobb részeit, egy bunyójelenetet is durván megnyestek az Aranyeső Yuccában című westernből
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több híres jelenetet is kivágtak Bud Spencer sikerfilmjéből.

Bud Spencer és Terence Hill több filmjéből is kivágtak annak idején jeleneteket. A Kincs, ami nincs-ből konkrétan egy 3 és fél perces részt nyestek le, amiben Alan és Charlie két korábbi kincskereső sírját találták meg, miközben nagyban kutattak a kincs után.

1981-ben mutatták be Olaszországban az Aranyeső Yuccában című spagetti westernt, amit Michele Lupo és Bud Spencer tnkább nosztalgiafilmnek szánták, ám így is nagyon népszerű alkotás lett. A produkciót azért is volt nehéz leforgatni, mert a méretes díszletvárost hatalmas pénzből húzták fel, ezért minden akciójelenetet alaposan be kellett gyakorolni, hogy ne kelljen újraforgatni egyiket sem. Az egyik kaszkadőr elmondása szerint az Aranyeső Yuccában akciójelenetei a legdrágábbak közé tartoznak, amit valaha csináltak.

Ennek a filmnek is több verziója jelent meg Magyarországon.1985-ben a teljes 92 perces vágatlan verziót mutatták be a magyar mozik, aztán itthon is forgalomba került egy vágott kópia, ami 4 perccel rövidebb volt már.

Ez a verzió már nem tartalmazta a betegek megszámolását az orvosi rendelő várójában, valamint az ágyas jelenetet sem, amiben Bud Spencer le akar feküdni az ágyra, de az mindig elbillen (ez a rész a kocsmai verekedés és a kutas jelenet között volt - a szerk.). Mindezek mellett Doki és a seriff végső csatáját is megnyesték, így aztán az újabb verzióban Bud már egyetlen ütést sem kapott ellenfelétől - pedig az eredeti verzióban ő is kapott pár jobbost.

Ma már a vágott változatot láthatjuk csak a magyar televíziós csatornákon, és ez a verzió is jelent meg DVD-n. Szerencsére valaki feltöltötte őket a legnagyobb videómegosztó csatornára, így most ti is megnézhetitek, melyik jeleneteket kukázták. Talán még nem láttátok az Aranyeső Yuccában kivágott jeleneteit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás